El president del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, intervé durant un acte sectorial del Partit Popular sobre economia, a Casa Seat, el 26 de juny del 2023, a Barcelona
POLÍTICA

VÍDEO | Alejandro Fernández envia un avís a Alberto Núñez Feijóo

El líder del PP català reforça la línia dura al partit i afirma que no és possible cap pacte d'Estat amb el PSOE

Alejandro Fernández es manté en la seva línia: amb el procés, res. Va estar a punt això de costar-li car. Feijóo venia amb altres idees, les d'entendre's amb el nacionalisme, i va voler imposar canvis a Catalunya. Al final, Fernández va guanyar la batalla i de passada ha imposat el seu discurs.

Guanya la línia dura

Qualsevol que hagi seguit la política catalana està al corrent del que va passar amb el PP català i amb Alejandro Fernández. El líder de la formació a Catalunya sempre ha mantingut el mateix discurs. Segons la seva postura, el procés vindria a ser una mena de virus polític contagiós amb què no cal establir contacte.

Muntatge amb un pla mitjà de Feijóo en blanc i negre alçant el braç i un dit amb un pla mitjà curt en color d'Alejandro Fernández amb cara seriosa

La veritat és que es va avançar als esdeveniments: el procés, va dir, arribaria a Madrid. És a dir, divisió partidista en forma de blocs i un mercadeig entre formacions. El seu discurs contra ERC i Junts el va portar a veure perillar el càrrec quan va venir Feijóo. L'ara líder del PP nacional portava l'esperit gallec de casai una vocació més o menys explícita d'entendre's amb els nacionalismes perifèrics.

Al final, la substitució d'Alejandro Fernández no podia ser. O el que és el mateix: que ha triomfat l'anomenada “línia dura” dins la dreta unionista catalana. Com passa sempre amb els plans ideològics, caldrà esperar les properes autonòmiques per veure si aquest en particular ha funcionat o no. Mentrestant, Alejandro Fernández aprofita l'ocasió per enviar-li un encàrrec a Madrid: el proper és el referèndum.

A Pedro Sánchez ni aigua

En una intervenció del partit penjada al seu perfil de X, Fernández mana aquest missatge:

En última instància, Fernández reforça la política de blocs i la idea que si el PP aconsegueix guanyar serà per oposició directa. “Avui, Pedro Sánchez és un producte tan tòxic com Carles Puigdemont”, diu. I conclou: "no és possible el concepte de pacte dʻEstat amb Pedro Sánchez".

Entre la pressió espiritual d'Ayuso i la que imposa la realitat, amb Fernández com a portaveu, Feijóo ho té cada cop més difícil. El seu estil pausat i amb origen a les majories absolutes gallegues sembla no tenir recorregut dins del PP. Les imminents eleccions gallegues faran un avenç, però les veritablement reveladores seran les catalanes.