Pla mitjà d'Ignacio Garriga de perfil, mentre parla en un faristol amb el braç esquerre estès cap endavant
POLÍTICA

Vox confirma Ignacio Garriga com a home fort del partit

S'oficialitza l'ascens de Garriga a número dos del partit, que es prepara per a un panorama electoral mogut amb les gallegues i les europees al davant

Abascal segueix de líder, Garriga es confirma com a vicepresident i Vox mira el que està al davant. La formació culmina així la seva reestructuració interna. De fons, un panorama electoral a Europa que somriu les formacions identitàries.

Canvis a Vox

Vox ha fet oficial mitjançant una nota de premsa la seva reestructuració interna. A E-Notícies ja expliquem els canvis més rellevants: reelecció d'Abascal, més poder als territoris, reestructuració de la cúpula i un ascens meteòric d'Ignacio Garriga. El que ja era Secretari General passa ara a Vicepresident i per tant a número dos.

Imatge dels líders del PP Ignacio Garriga, Santiago Abascal i Gonzalo de Oro Pulido

En el seu comunicat, la formació d'Abascal es reafirma en les seves línies ideològiques i ho fa amb vista als propers reptes electorals. Començant per les eleccions gallegues, que han adquirit molta notorietat per la crisi dels 'pellets' i el mercadeig d'enquestes. Els de Vox insisteixen que la seva entrada al parlament gallec no és impossible i apunten a situacions similars que es van viure a Andalusia, Catalunya, el País Basc o Navarra.

En el cas català, les enquestes mantenen força viu Vox. Al capdavall, i a excepció del PSC, són la primera força netament unionista al Parlament. A més, el seu líder, Ignacio Garriga, és ara un pes pesant dins de la formació.

Tot i que el plat fort seran les europees, unes eleccions que en general resulten anodines i intranscendents per al votant. Però tenint en compte les circumstàncies a Europa, es prometen unes eleccions molt reveladores. Tot indica un ascens dels partits identitaris i antiglobalistes a Europa.

El mar de fons europeu

El vent canvia de direcció i sembla que empenyerà les formacions identitàries. Formacions que, a més, són de diferent color ideològic. A Alemanya, per exemple, l'esquerra contrària a la immigració i partidària de l'ordre ha pres un gran protagonisme. Però la majoria es tracta de formacions conservadores i identitàries.

Això podrà empènyer Vox a les europees del juny que ve, que actuaran com un termòmetre social. En el cas català, pot ser revelador: encara que amb les seves particularitats, a Catalunya són especialment protagonistes els temes de la immigració i la inseguretat. En aquest sentit, Aliança Catalana és una derivada els resultats de la qual encara estan molt oberts.

Primer pla de Girogia Meloni somrient lleugerament

En resum: Vox es reestructura, actualitza les funcions orgàniques del partit i posa rumb cap a les gallegues, les europees i les catalanes. Segons el clima social que es viu a Europa, es prometen canvis.

➡️ Política

Més notícies: