Muntatge amb un primer pla d'Alberto Núñez Feijóo amb cara de resignació i un pla mitjà curt de Puigdemont rient
POLÍTICA

Alberto Núñez Feijóo obre la porta a Junts

El PP s'obre a pactes parlamentaris sempre dins de la Constitució


Junts obre la porta a pactes puntuals amb el PP al Congrés dels Diputats, i Feijóo es deixa voler. El president dels populars i líder de l'oposició ha estat aquest matí al plató d'Espejo Público, a Antena 3. Ha afirmat que el PP i Junts es poden entendre sempre dins de la Constitució.

La Razón publicava avui que Carles Puigdemont vol l'amnistia i el referèndum i això el lliga Pedro Sánchez. Però que a diferència del PNB no imposa el veto al PP, i que estaria disposat a votar lleis amb els populars. Forma part del nou viratge a la dreta que ha impulsat Puigdemont al seu partit.

Els postconvergents es volen tornar a convertir en el partit de l'ordre a Catalunya. En polítiques econòmiques, fiscals o laborals, tenen més afinitat amb la dreta que amb una esquerra llastrada a més per la coalició amb Sumar. Per això els juntaires plantegen ara possibles aliances amb el principal partit de l'oposició.

Feijóo no tanca la porta a Junts

A la pregunta de si el PP està disposat a arribar a acords amb Junts, Feijóo ha respost a Susanna Grisoo que “no tenim cap inconvenient”. Ha recordat que “ens quedem a quatre vots de la investidura, i és el que necessitem per aprovar lleis”. El líder del PP és conscient que Junts "no està d'acord amb lleis com la d'habitatge".

Feijóo creu que "podem arribar a pactes en matèria d'habitatge o matèria fiscal" perquè "compartim la manera de veure la política econòmica i financera". Això sí, ha deixat clar que “el que no puc acordar amb Junts són il·legalitats”. Més enllà d'això, “si volen donar suport a una proposició de llei que presentem, no tenim cap objecció”.

Muntatge de Feijóo, Puigdemont i Sánchez

Això torna a avivar l'angoixa sobre una possible moció de censura del PP recolzada per Junts. Feijóo ha dit que “estem al principi de la legislatura i de moment això és ciència ficció”. El líder de l'oposició ha recordat que això de moment no es planteja perquè Junts i ERC necessiten el PSOE i viceversa.

Feijóo ha tornat a explicar que “Junts ens va demanar el mateix que a Pedro Sánchez”, és a dir, l'amnistia, el referèndum, el pacte fiscal i el reconeixement nacional de Catalunya. "Nosaltres li vam dir que no perquè és il·legal i creiem en la igualtat de tots els espanyols", ha afegit. Per ell, Puigdemont està guanyant el pols a l'Estat.

Què dirà el PPC?

Les declaracions de Feijóo són significatives perquè ja es va agafar els dits durant les negociacions per a la investidura. El líder dels populars va obrir la porta a pactar amb ells i el president del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, li va retreure. Pel català, el PP no té res a parlar amb Junts.

Tot i deixar clar que només pactarà amb ells dins de la Constitució, ara Feijóo torna a obrir la porta a la polèmica. No només perquè s'obre a pactes amb els independentistes, sinó perquè no tanca la porta a votar junts una futura moció de censura. Caldrà veure com reacciona el PPC.

Alberto Núñez Feijóo ha afirmat que “Sánchez serà president el temps que vulgui Carles Puigdemont”. Segons ha dit, a Espanya manen ara cinc persones, que són les que tenen els vots per assegurar el Govern de Pedro Sánchez. Aquestes persones són Pablo Iglesias, Oriol Junqueras, Carles Puigdemont, Arnaldo Otegi i Aitor Esteban.

➡️ Política

Més notícies: