Muntatge amb un primer pla de Sílvia Orriols i la foto d'un carrer de Ripoll amb una dona musulmana d'esquena de fons
POLÍTICA

Els veïns de Ripoll trenquen el silenci sobre Sílvia Orriols

La líder d'Aliança Catalana va guanyar les eleccions amb més del 30% dels vots i tot un poble ha estat assenyalat

Sílvia Orriols ha estat, sens dubte, una de les revelacions de la política catalana els darrers mesos. La líder d'Aliança Catalana va saber superar el cordó sanitari que li van aplicar la resta de forces polítiques a l'anterior mandat. I el 28 de maig passat, va aconseguir ser la formació més votada de Ripoll. Amb més d'un 30% dels vots i gràcies a la incapacitat de l'oposició d'articular una alternativa, Orriols es va convertir en la nova alcaldessa d'aquest municipi.

Un discurs independentista i antiimmigració l'ha catapultat a l'èxit. Els partits de l'establishment no paren de criticar-la, però ella ja té al cap fer el salt al Parlament de Catalunya. Molts es pregunten què ha portat la majoria d'un poble de 10.000 habitants a donar suport a Sílvia Orriols.

La gent de Ripoll ja no s'hi amaga. Els principals de mitjans de comunicació han posat el poble al focus mediàtic, criminalitzant la seva nova alcaldessa i, de passada, també els seus votants. Ara, un youtuber s'ha acostat a la capital del Ripollès per saber què opinen els ripollesos de Sílvia Orriols.

Sílvia Orriols en una roda de premsa a Ripoll el 14 de juny de 2023

A diferència dels reportatges de TV3, en què van silenciar veus favorables a la nova alcaldessa, en aquest vídeo es pot observar perquè Orriols va guanyar les eleccions. Després de ser assenyalats, els seus habitants trenquen el silenci per parlar de la nova alcaldessa.

Tot i que alguns testimonis no dubten a qualificar-la d'“extrema dreta”, al reportatge també apareixen votants d'Aliança Catalana i defensors de Sílvia Orriols. Un dels més destacats és un jove que diu que “sóc estranger. Però hi ha gent que ha vingut ara que no aporten coses bones i deixen malament els que som de fora. Jo estic molt d'acord amb el que diu Sílvia Orriols, hi ha gent que no s'integra a la societat i a mi em fa pena i vergonya”.

Aquest mateix testimoni, assegura que té dues filles i que s'està plantejant anar a viure a una altra localitat perquè no vol que les filles creixin al municipi. "De moment l'ambient que hi ha aquí és una mica negatiu", explica.

Parla una víctima de l'atemptat del 17 d'agost del 2017

Un altre simpatitzant de Sílvia Orriols deixa clar que “tenia ganes que hi hagués un canvi”, i també parla dels joves immigrants: “Hi ha problemes amb aquesta gent, fins i tot immigrants nascuts aquí. Els de l'atemptat són de la 'quinta' del meu fill gran, els he tingut a casa sopant. I encara les víctimes són ells, quan jo vaig tenir dues pèrdues amb l'atemptat”, explica. Aquest ciutadà de Ripoll va perdre el seu germà i la neboda a la Rambla de Barcelona el fatídic 17 d'agost del 2017.

Primer pla de Sílvia Orriols, líder d'Aliança Catalana

“Al poble estàvem una mica espantats”, explica una veïna que reconeix haver votat Aliança Catalana. “Els caps de setmana hi ha merder. No tenim la seguretat garantida i de vegades et fa por sortir. Només demanem que s'adaptin una mica”, raona.

Hi ha altres que neguen que hi hagi cap xoc cultural i acusen Sílvia Orriols de “vendre fum”. Aquest mateix veí, però, assegura que “d'una banda pot tenir raó, però també són les maneres d'explicar-ho. I no només és un col·lectiu, és tothom”.

El que és clar és que el poble de Ripoll no té cap inconvenient a l'hora de parlar de la realitat del poble. I això, després d'acumular setmanes en què se'ls ha assenyalat per ser el municipi on “governa l'extrema dreta”.

Entrevistes al carrer de Ripoll (PART 1) Ha arribat l´extrema dreta indepe? Convivència i seguretat

➡️ Política

Més notícies: