Muntatge amb Pedro Sánchez amb cara de preocupació amb un gràfic amb tendència a la baixa i el congrés dels diputats de fons
POLÍTICA

El debat li surt més car del previst a Pedro Sánchez

Els primers trackings allunyen encara més el PSOE del PP

Més de 24 hores després del cara a cara amb Feijóo, Pedro Sánchez continua rebent males notícies. El candidat del PSOE a les generals sembla haver passat a l'atac després del seu daltabaix televisiu i no para d'acusar el PP de mentir. Però sembla que no i servirà de gaire: la imatge mostrada davant les cameres frena qualsevol opció de remuntada.

Cap mitjà de comunicació va donar ahir la victòria a Pedro Sánchez al debat. Ni la seva claca més; próxima va ser capaç de justificar el que va succeir dilluns a la nit. Alguns mitjans com La Sexta o la SER intenten parlar de taules o de debat massa brusc per amagar encara que sigui una micala realitat. Però la seva feina és en va: totes les enquestes publicades donen vencedor del debat a Feijóo, que ja arribava al plató d'Atresmedia amb avantatge.

Aquest dimarts, el portal ElectoMania publicava el primer tracking electoral després del cara a cara. Segons el sondeig, Pedro Sánchez acusa el seu mal paper a la televisió i perd en poques hores un parell d'escons. Va començar la campanya amb 112, dilluns abans del debat havia baixat fins als 109 i ara mateix sumaria tan sols 107 diputats. La suma del PSOE i Sumar seria de 141 diputats, molt lluny de la majoria absoluta.

D'altra banda, el bon paper d' Alberto Núñez Feijóo ja recull els seus primers fruits: En tan sols un dia suma 5 escons més i puja fins als 141, la millor xifra segons ElectoMania en setmanes. A més, sumant els vots de Vox arribaria a la majoria absoluta, superant la xifra màgica dels 176 diputats.

Encara falten onze dies per a les eleccions del 23 de juliol. Poden passar coses que moguin el tauler electoral espanyol, és cert, però és realment complicat. Sembla que Alberto Núñez Feijóo s'ha acomodat als 140 diputats i que encara podria recollir més vot indecís després del debat. D'altra banda, Pedro Sánchez haurà de treure's algun conill del barret i aquestes coses funcionen molt poques vegades.

Pedro Sánchez sap que la seva carrera política a Espanya acabarà si perd les eleccions. Ho va jugar tot a una carta convocant-les després de les municipals i va confiar massa en el debat de dilluns. No va recordar que l'altre candidat també hi participava i va naufragar. Les males notícies s'acumulen a Ferraz després d'un inici de setmana per oblidar.

➡️ Política

Més notícies: