Primer pla de Marc Giró mig somrient i mirant a càmera en un fons groc fosc
POLÍTICA

El Govern provoca una nova polèmica després d'anunciar els Premis Nacionals de Comunicació

Ha premiat la Corpo i treballadors de TV3

El Govern de Pere Aragonès sembla entossudit a donar la raó als detractors quan l'acusen d'incompetència. L?última polèmica ha esclatat arran de l'anunci dels Premis Nacionals de Comunicació. Un guardó que atorga cada any la Generalitat a persones i empreses destacades a l'àmbit del periodisme i la publicitat.

El Govern ha decidit concedir el Premi Nacional de Comunicació 2023 al presentador i periodista Marc Giró. El Premi Nacional de Periodisme ha anat per a Txell Freixes, de la secció Internacional de TV3 i Catalunya Ràdio. La plataforma 3CAT ha rebut el Premi de Comunicació Publicitària i Corporativa.

Les reaccions no s'han fet esperar, amb una allau de crítiques per l'elecció dels guardonats. Sobretot per premiar una periodista de la Corpo, que controla el mateix Govern, i una campanya publicitària creada per la Generalitat. A les xarxes socials, molts no surten de la seva sorpresa.

Indignació pels premiats

El Govern ha premiat la nova plataforma en línia de continguts a demanda en català 3CAT per la campanya de llançament. El jurat ha valorat la seva innovació i originalitat, a més de la seva inclusivitat. També valora la seva aposta per “recuperar unes generacions que havien quedat orfes de continguts en català i mantenir les que van tenir TV3 com a referent”.

“Que el Govern premiï una campanya de publicitat ideada pel mateix Govern i que a ningú no li sembla qüestionable és una cosa admirable i que defineix clarament el nostre present”, ha dit Bernat Dedéu. "Que el Govern es doni el premi a si mateix és insuperable", ha dit Miquel Bonet. I ha afegit que “contra tant de cinisme no es pot competir”.

“Tot queda a casa”, “la cosa nostra” i “el Govern atorga els premis al Govern” són alguns dels comentaris a les xarxes socials. A més del premi de publicitat, no passa desapercebut que els altres premiats siguin treballadors de la Corpo. “El cap de TV3 premiant treballadors de TV3”, diu un comentari.

Crítiques a Marc Giró i Txell Freixes

També ha sorprès el lliurament dels premis de comunicació i de periodisme a Marc Giró i Txell Freixes. Tots dos són treballadors de la Corpo, així que com diuen a les xarxes “tot queda a casa”. En el cas de Marc Giró, a més, ha protagonitzat diverses polèmiques pels seus exabruptes contra Espanya i les castellanoparlants.

El col·laborador de TV3 es va guanyar els indepes infiltrant-se en la concentració espanyolista a Colom amb llaços grocs i consignes indepes. També va assegurar que a Espanya hi ha presos polítics, i va riure de les dones castellanoparlants. “Són les típiques que a l'estiu s'han follat quinze italians i els entenen perfectament, però després els dius acosta'm això i no t'entenen”.

El jurat li ha premiat “per haver sabut incorporar, amb un llenguatge proper i distès, temes que moltes vegades no es tractaven als programes d'entreteniment”. Un missatge cridaner de Jordi Galves resumeix perfectament la situació. “Fixeu-vos en el tipus de gent que agrada als catalans (Giró, Peyu, La sotana), persones que busquen agradar i prou, som un país de conformistes”.

➡️ Política

Més notícies: