Infermeres protesten durant una manifestació d'Infermeres de Catalunya, el 19 de desembre de 2023, a Barcelona
POLÍTICA

Les infermeres en vaga no es deixen intimidar davant del xantatge de la Generalitat

El col·lectiu també denuncia que TV3 intenta silenciar les seves reivindicacions: 'Per què no dieu res?'


Les infermeres segueixen vaga a Catalunya. Ni Nadal ni Sant Esteve han fet rebaixar la tensió entre el col·lectiu i el Govern de la Generalitat. De fet, la disputa que mantenen els treballadors sanitaris i l'executiu de Pere Aragonès ha anat a més els darrers dies i hores, amb amenaces i xantatges per part de l'administració catalana.

El col·lectiu denuncia que hi ha "diferències favorables als metges" respecte a la resta de personal sanitari i per això ja fa gairebé dues setmanes que estan de vaga. Diversos sindicats i la Conselleria de Salut van arribar a un acord que buscava millorar les condicions laborals de les infermeres. Un acord que elles mateixes van definir d'“indecent”.

Fa uns dies, després de diversos dies de protestes, el conseller Manel Balcells va tenir la brillant idea de fer xantatge al col·lectiu d'infermers. Ho va fer en una entrevista a l'Agència Catalana de Notícies, en què va demanar una "treva" al col·lectiu per poder "abordar" les seves "reivindicacions professionals". En altres paraules, el responsable de la sanitat catalana venia a dir que només s'asseurà amb els treballadors si deixen d'exercir el seu dret a vaga.

Davant d'aquest xantatge, el col·lectiu d'infermeres ha respost de manera contundent. "Conseller, la vaga continua. Primer parlem i després decidim desconvocar la vaga si arribem a un acord", responien des del compte d'X les Infermeres de Catalunya. A la mateixa publicació, denuncien que "el tracte és diferent quan la vaga la convoquen els metges", ja que "amb ells no va practicar el xantatge i es va asseure a negociar des del primer moment".

A més, les infermeres també deixen en evidència aquest Govern que sempre s'ha penjat la medalla de ser feminista. "Esperem que el motiu" -d'aquesta diferència de tracte- "no sigui que som infermeres i dones... perquè això té un altre nom", declaren assenyalant el conseller Manel Balcells.

'Per què no dieu res, TV3?'

Els darrers dies també s'ha fet viral la queixa d'una infermera, adreçada a TV3. La usuària en qüestió va denunciar que la televisió pública catalana intenta silenciar les protestes d'aquest col·lectiu sanitari. "Molt enfadada i decebuda. Portem dies de vaga indefinida, mobilitzacions i actes al carrer. I la població segueix sense saber-ho perquè no interessem. Per què TV3 no dieu res?", exposava. La seva publicació, feta el 20 de desembre passat, va sumar més de 1.200 comparticions i 1.500 'm'agrada'.

➡️ Política

Més notícies: