Joan Roura amb camisa blanca assegut davant d'un fons decoratiu geomètric.
POLÍTICA

L'última de TV3 que encén les xarxes: 'Hezbollah és un partit legal'

A més d'un partit, Hezbollah també és el braç armat de la teocràcia iraniana al Líban

El periodista més polèmic de TV3 continua fent mèrits per mantenir el seu estatus de polèmic. Ahir mateix es feia viral per compartir un vídeo sobre un suposat bombardeig al Líban que en realitat estava fet amb intel·ligència artificial. Mesos abans, va fer el mateix amb una imatge falsa que també estava feta amb intel·ligència artificial.

Però ara Roura s'ha superat. Comentant una entrevista que TV3 ha fet a un líder polític de Hezbollah, Roura ha comentat que Hezbollah és un “partit legal i representant de la primera minoria del Líban”. I conclou que els Estats Units i la Unió Europea “no són qui per fer llistes de bons i dolents”:

Venint de Roura, aquesta mena d'afirmacions no sorprenen. Va ser també Roura el que es referia a Hamàs com a “grup de resistència” perquè “terrorisme ja ha estat una paraula prou banalitzada”.

Captura d'un tuit de Joan Roura en què publica una foto d'un home amb la cara coberta de pols porta tres nens, un a cada braç i un altre sobre les espatlles, mentre sosté la mà d'un quart nen; tots caminen entre enderrocs d'edificis destruïts generada per Intel·ligència Artificial

D'altra banda, comentaris d'aquesta naturalesa són especialment feridors aquesta setmana, quan fa un any de l'atac del “grup de resistència” de Hamàs, que va deixar més de mil morts i centenars de segrestats. Diverses figures de l'esquerra catalana commemoraven aquests dies el 7-O amb crítiques a Israel.

Hezbollah, el partit de l'Iran

A més d'un partit polític, Hezbollah és també una força armada de nivell mitjà i el representant del corrent xiïta al Líban. És a dir, que és el braç armat de la teocràcia iraniana, que fa la guerra a Israel a través dels seus dos proxis terroristes, com són Hamàs i el mateix Hezbollah.

I també aquesta setmana, l'excorresponsal de TV3 a l'Orient Mitjà, Esteve Soler, explicava que precisament va ser Hamàs qui va començar aquest nou episodi del conflicte. Així mateix, també va subratllar que Israel no està en guerra amb el Líban, sinó amb Hezbollah:

En aquests moments, el factor més preocupant de la guerra és que hi hagi una escalada que involucri directament Iran. El primer ministre Netanyahu ja va avisar que respondria al bombardeig de l'Iran sobre ciutats d'Israel.

La derivada més espinosa d'aquesta possibilitat és que es vegin afectades les refineries de petroli i en conseqüència el comerç de cru. I paral·lel a tot això, encara cal aclarir la incògnita de la carrera presidencial dels Estats Units i el seu efecte en el conflicte.

➡️ Política

Més notícies: