Muntatge amb un primer pla de Marta Rovira i Oriol Junqueras amb un acte d'ERC de fons difuminat
POLÍTICA

Una exdiputada d'ERC tira més llenya al foc: 'La meitat del Govern no volia la DUI'

Gemma Calvet insinua que Marta Rovira i els seus mai no es van creure la via unilateral

Segueix la polèmica per les declaracions de Xavier Vendrell, exalt càrrec d'ERC, sobre el paper d'Oriol Junuqeras a l'1-O i la declaració d'independència de l'octubre del 2017 . L'empresari va assegurar que Junqueras "es va espantar i es va amagar" aquells dies, per les reserves sobre la declaració d'independència. Cosa que sempre es va rumorejar i que per primera vegada un càrrec d'Esquerra s'atreveix a dir en veu alta.

Oriol Junqueras, vestit amb vestit, parlant davant d'un fons groc amb lletres negres.

Aquest matí, una altra exdiputada d'ERC, Gemma Calvet, ha fet fora més llenya el foc sobre el paper dels dirigents independentistes aquells dies. "A mi em consta que la meitat del govern de la Generalitat estava en contra de la Declaració Unilateral dʻIndependència (DUI)", ha afirmat. I també que "la DUI no estava preparada" sinó que va ser "una situació improvisada d'escalada" orquestrada per "un sector d'ERC" per "forçar eleccions i desgastar Puigdemont".

L'exdiputada diu una altra cosa interessant, i és que després “amb la repressió alguns s'han sentit obligats a reivindicar” l'estratègia de la via unilateral. Finalment, llisca que va ser Marta Rovira i no Oriol Junqueras qui va estar al comandament de les decisions en aquell període.

Tot comença a sortir a la llum

Aquests dies s'estan revelant secrets a mitja veu que tots sospitaven però que mai no s'havien confirmat. Com que els líders separatistes no tenien res preparat i que tot va obeir a una improvisació en què cadascú va actuar per interessos personals. Cosa que no fa res més que aprofundir en la indignació de les bases independentistes cap als seus dirigents, i l'enfonsament d'ERC i Junts.

La crisi interna a ERC i l'enfrontament entre els dos sectors oficialistes (Marta Rovira i Oriol Junqueras) està destapant bona part dels draps bruts ocults fins ara. En el seu afany per destrossar el seu adversari a les portes del congrés nacional del partit, els sectors d'ERC estan revelant aquest tipus d'informacions. Qui surt malparada és la classe dirigent processista que, com s'està demostrant, ha basat la política fins ara en l'engany.

Això demostra també que el processisme, que sempre va estirar èpica i retòrica, no va ser més que una lluita pel poder dins de l'espai independentista. Els que surten pitjor aturats són Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Marta Rovira, que per acció o per omissió van tenir la responsabilitat del que va passar l'octubre del 2017. Ara les bases independentistes comencen a passar la factura cap als seus líders, el prestigi dels quals ha quedat molt tocat.

➡️ Política

Més notícies: