Una manifestació amb persones sostenint una pancarta vermella amb un missatge en català i banderes de Catalunya.
POLÍTICA

Última mostra del declivi processista: manifestació antimonàrquica acaba en fracàs

Els usuaris no deixen passar l'oportunitat per fer humor: 'amb un més podeu fer un partit de futbol sala'

Entre les activitats més destacades del processisme simbòlic han estat les manifestacions contra la monarquia. Entre altres coses, es destacaven per cremar fotos del Rei i de la Família Reial. Fa poc en vam tenir un exemple.

Amb motius dels premis Princesa de Girona, l'ANC de Lluís Llach va organitzar una manifestació que va convocar 200 persones. Això no va ser obstacle perquè ElNacional parlés que “L'independentisme demostra que Catalunya continua sent terra hostil a la monarquia”.

L'ANC sosté una pancarta que diu

Però si alguna cosa caracteritza certs sectors processistes és que no perden l'esperança ni el sentit de la imaginació. En aquesta ocasió, el protagonista és un ens anomenat “Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques gironines”. Aquest grup va organitzar ahir una manifestació a Figueres contra la visita que farà el Rei, Felip VI, a la localitat.

Com explica la crònica de Tramuntana Televisió, s'han cremat fotografies del Rei, s'ha fet un "brindis republicà" i s'han enganxat adhesius al Museu Dalí. Finalment, “a les vuit del vespre” els assistents han desconvocat la manifestació i se n'han anat a casa seva:

Com es pot apreciar a les imatges, a la manifestació no han faltat els dos elements distintius de les protestes processistes. El primer és l'escàs nombre de persones participants. El segon és el perfil del manifestant, més aviat adult.

Moltes bromes

Com és habitual en aquests casos, els usuaris a les xarxes socials no han perdut l'oportunitat per fer una mica d'humor. “Amb un més podeu fer un partit de futbol sala”, “Ostres, quina por! El Rei ha d'estar acollonit”. “Hi ha més gent passejant pel carrer que a la manifestació, enhorabona”.

Més enllà de l'anècdota, aquestes situacions revelen el cada cop menor impacte social del processisme. L'exemple més clar i mediàtic va ser el de la darrera Diada. Segons les dades, va ser la concentració independentista amb menys assistència de persones dels darrers anys.

I com passa amb els barrets o samarretes de l'ANC, cada vegada són més els independentistes que reneguen d'aquest infantilisme polític. Això explica que el gran canvi electoral de l'independentisme hagi estat la victòria de l'abstencionisme.

➡️ Política

Més notícies: