Imatge d'un barret de palla amb el text "Barrets de palla d'amenaça molt alta (segons els mossos)" i el logotip de "assemblea".
POLÍTICA

Barrets per la independència: el darrer i criticat ridícul de l'ANC

L'ANC caldeja els carrers de cara a la propera diada amb barrets 'd'amenaça molt alta'

D'un temps ençà, l'ANC s'ha convertit en la divisió còmica del processisme. Fa uns anys ho era del processisme en general, ara, en canvi, del processisme de Junts. És a dir, que no són en un bon moment.

El darrer instant de glòria va ser durant les negociacions d'ERC amb el PSC. La tasca de l'ANC no va ser cap altra que donar corda a la pressió de Junts per evitar l'acord de Govern. Però, com Junts, l'ANC no sembla assumir que el processisme està de capa caiguda i que ha perdut la majoria parlamentària.

Això explica que les manifestacions que convoquen ja no reben gaires suports. De fet, reben conya. Un dels últims exemples va ser la seva manifestació contra la presència de la Família Reial a Lloret de Mar, que va congregar uns anecdòtics centenars de persones.

L'ANC sosté una pancarta que diu

En qualsevol cas, l'ANC no deixa de fer mèrits per convertir-se en una paròdia del processisme ja parodiat. En aquest sentit, l'entitat que presideix Lluís Llach ha estat tradicionalment objecte de burles per la seva activitat de marxandatge amb samarretes, llaços, bosses, etc. Ara han ampliat el negoci.

Barreteria ANC

El negoci ara s'estén als barrets. Així mateix, l'ANC s'encarrega també de la postvenda i explica que “es netegen molt fàcilment: només calen unes gotes de Fairy”. I perquè l'èpica del comprador no se'n vegi afectada, l'ANC remarca que es tracta de barrets “d'amenaça molt alta (segons els mossos)”:

Com ja és habitual, la publicació s'ha omplert de comentaris, la majoria denunciant el ridícul i la vergonya aliena.

“I si anem a buscar la independència i deixem de fer el cosí amb la venda de gorres i samarretes?”, “Absolutament ridícul. Fi de fer-nos passar vergonya aliena...”, “Em sap greu, però sou un meme”, “Com a nens...”, deien els usuaris, ja acostumats a aquestes situacions.

➡️ Política

Més notícies: