L'ANC sosté una pancarta que diu "FORA LA MONARQUIA" mentre onegen banderes amb franges vermelles i grogues en una manifestació.
POLÍTICA

La premsa processista fa el ridícul amb la manifestació contra la família reial

Reivindiquen una manifestació de 200 persones en nom de tot Catalunya: 'doneu gràcies que no jugava Espanya'

Feia temps que no se sentien polèmiques en relació amb la Casa Reial i Catalunya.

Perfectament inofensives, les protestes contra la presència dels reis a Catalunya han servit al processisme per aconseguir discrets mèrits reivindicatius. No donar la mà al Rei (o donar-la-hi en privat, que és més del gust del president Aragonès) o ensenyar de lluny algunes pancartes són motiu de felicitacions mútues.

I això és el que ha tornat a passar ara. Com és sabut, la Família Reial ha estat aquests dies a Catalunya amb motiu d'algunes visites de rigor i de l'entrega dels premis Princesa de Girona, el nom de la qual és titular la princesa Leonor.

Primer pla de Felip VI somrient

Però, com adverteix una notícia d'ElNacional donant crònica dels fets, “la seva presència, però, no ha passat inadvertida per l'independentisme que s'ha manifestat a Lloret contra la presència dels Borbons”.

Fins i tot el director d'aquest mitjà, l'eficaç altaveu processista, José Antich, ha compartit la informació a través de xarxes socials:

Nova manifestació històrica?

Donats els antecedents del processisme mediàtic, un examen mínim dels fets permet relativitzar l'abast d'aquest èxit atribuït a tot Catalunya.

Segons els Mossos d'Esquadra, han acudit a aquesta protesta 200 persones i, segons els organitzadors, 400. El marge és prou irrellevant perquè les dues xifres impliquin el mateix.

Així mateix, un alt percentatge dels assistents són afiliats o simpatitzants d'entitats o partits independentistes. Entre les cares conegudes, molt de consum intern del processisme: Lluís Llach, Dolors Bassa, Teresa Jordà o Francesc de Dalmases, entre d'altres.

La manifestació processista ha denunciat fins i tot un “sabotatge”.

Com també és habitual en aquests casos, el presumpte sabotatge ha estat per part de les autoritats de la Generalitat i no d'Espanya. Els manifestants han denunciat que el Departament d'Interior del conseller Elena ha allunyat 150 metres la manifestació. Denuncien també que la policia local de Lloret de Mar no els ha permès instal·lar una tarima per, des d'ella, declamar.

D'altra banda, els usuaris en xarxes socials s'han abonat a la conya i els seus comentaris han anat en aquesta direcció. “Però si hi ha més gent en un concert de Bertín Osborne”, “Doneu gràcies que avui no jugava Espanya perquè haguéssiu estat menys gent encara...”, “Quatre gats”, concloïen els usuaris.

➡️ Política

Més notícies: