Primer pla de l'alcalde de Girona Lluc Salellas
POLÍTICA

L'Ajuntament de Girona crea una regidoria de Llengua Catalana

La nova regidoria cerca influencers en català.

L' Ajuntament de Girona crearà una regidoria del català . El nou alcalde de la ciutat, Lluc Salellas, ho considera un “tema estratègic”. Concretament, d'estratègia de “ciutat i de país”.

Això és perquè vivim en un moment de “clar atac” al català. Per tant, conclou Salellas, “havíem de donar un missatge a favor de la llengua”. Els objectius del missatge vénen reflectits en un document que han signat JxCAT, ERC i Guanyem, que és la CUP a Girona.

Quines funcions tindrà la regidoria del català?

El document es proposa, en general, “desenvolupar un pla de reforç de la llengua catalana a la ciutat”. Ara com ara, aquest pla té dues parts: la primera, busca “assegurar que la llengua catalana sigui prioritària en la retolació”. La segona, vol “impulsar el reconeixement a influenciadors que creïn continguts digitals en català”.

Això ve en un moment de polèmica perquè la setmana molts usuaris van protestar perquè la nova sèrie de TV3 estava rodada pràcticament en castellà. I no només això. Amazon Prime Video, que ha pagat part de la sèrie, no ofereix una versió íntegra en català a la plataforma.

En qualsevol cas, el que sí que s'ha concretat és que la nova regidoria la portarà Núria Riquelme, una política de JxCAT. Així mateix, dependrà directament de làrea de batlia i presidència.

➡️ Política

Més notícies: