Muntatge Wafa Marsi i un titular de TV3
POLÍTICA

TV3 la lia a les xarxes pel seu titular sobre la detenció de Wafa Marsi

La televisió pública parla d'una 'exeducadora social' i les xarxes esclaten: 'Vinga... que us falta el nom'

Ahir era notícia la detenció de Wafa Marsi per diversos presumptes delictes. Entre ells, tràfic de drogues i pertinença a organització criminal. Les autoritats policials van intervenir casa seva i allà van trobar al voltant de 1.300 quilos d'haixix i marihuana i dues armes de foc.

Però, si per alguna cosa és coneguda Wafa Marsi, és perquè és l'educadora social de Ripoll que va treballar amb els terroristes del 17A. També per protagonitzar algunes polèmiques en el seu paper d'activista. Alguns mitjans com RAC1 van arribar a entrevistar-la com a experta per parlar de l'auge de Sílvia Orriols i el seu partit, Aliança Catalana, a Ripoll.

Primer pla de Wafa Marsi plorant

En la seva entrevista a Jordi Basté, Marsi va parlar de Sílvia Orriols com a “racista”, “xenòfoba” o defensora del “discurs de la raça ària”. De passada, també va defensar l'ús del burca. "Els ciutadans no tenim dret a jutjar els valors religiosos", va dir.

Indignació en xarxes

Com és natural, això va provocar ahir una cascada de comentaris a les xarxes socials. Començant per Sílvia Orriols i els seus seguidors, que denuncien el surrealisme a què han arribat cadenes com RAC1. Amb ironia, Orriols comentava que potser hauria de ser ella la que entrevistés ara Jordi Basté per aclarir algunes preguntes.

Tot i la detenció de Wafa Marsi, TV3 manté la seva línia editorial amb aquest assumpte. En un tuit publicat ahir a les xarxes no feien cap referència a la identitat de la detinguda. “Detenen per narcotràfic una exeducadora social de Ripoll”, deia el titular.

Com li va passar ahir a la vicepresidenta Yolanda Díaz, a TV3 li han traït les “notes de la comunitat” de la xarxa social X. Per aclamació popular, la xarxa social ha inclòs una petita caixa d'informació que indica el que, per altra banda, és per tots coneguts: que aquesta “exeducadora social de Ripoll” és Wafa Marsi.

Per part seva, els usuaris han esclatat contra aquesta publicació de TV3. “No és una educadora social qualsevol, s'agrairia una mica més de rigor a la informació”; “Amb aquest titular sembla una notícia anecdòtica”; “Vinga... que us falta el nom”.

➡️ Política

Més notícies: