Primer pla de Wafa Marsi plorant
POLÍTICA

Detinguda Wafa Marsi, la polèmica mediadora de Ripoll propera als terroristes del 17A

Wafa Marsi, que va defensar l'ús del burca i va criticar Sílvia Orriols,arrestada per integració a organització criminal

Segons ha pogut saber E-Notícies, Wafa Marsi ha estat detinguda. Aquesta mediadora social d'origen marroquí ha estat arrestada per tràfic de drogues i pertinença a organització criminal, després que la policia trobés a casa seva de Moià 1.343 quilos d'haixix i marihuana i també dues armes de foc, segons ha explicat la periodista Anna Punsí.

Wafa Marsi és coneguda perquè recentment ha protagonitzat diverses polèmiques. Fa anys, aquesta mediadora social de Ripoll va treballar amb els terroristes que van cometre els atemptats del 17 d'agost a Barcelona i Cambrils. I això li va valer perquè alguns mitjans, com RAC1, l'entrevistessin després de l'auge de Sílvia Orriols a la política catalana.

La ràdio més escoltada de Catalunya, que continua negant-se a entrevistar la líder d'Aliança Catalana, van preferir donar veu a Wafa Marsi per explicar la realitat (la seva realitat, de fet) sobre el municipi i el fenomen Orriols. En aquesta entrevista, Wafa Marsi no només va titllar Sílvia Orriols de "racista", "xenòfoba" o de "tornar al discurs de la raça ària", sinó que fins i tot va acabar defensant l'ús del burca a Catalunya.

“Els ciutadans no tenim dret a jutjar els valors religiosos”, va afirmar Wafa Marsi en aquesta conversa a RAC1. Segons ell, l'ús d'un element misogin com el burca, el niqab o el vel islàmic s'ha d'emparar que “vivim en una societat laica on hi ha llibertat religiosa”.

Va defensar els terroristes del 17 d'agost del 2017

Les polèmiques envolten Wafa Marsi des de fa temps. De fet, poc després dels atemptats terroristes del 17 d'agost del 2017 a Barcelona i Cambrils, aquesta mediadora que coneixia bé els autors dels atacs els va arribar a defensar en una entrevista a l'Agència EFE. "Van ser víctimes d'alguna cosa o d'algú, d'una secta", va explicar per descarregar-los la culpa dels terribles actes que van cometre a la Rambla i a la Costa Daurada.

Ara, no només es troba al focus de la polèmica per declaracions que hagi fet. Aquesta setmana ha estat detinguda amb una partida important de drogues i armes a casa seva de Moià. Se l'acusa de pertànyer a una organització criminal dedicada al tràfic de drogues. A l'operatiu, la policia va detenir 30 persones, entre les quals hi ha Wafa Marsi, la polèmica exmediadora de Ripoll que va defensar els terroristes del 17A, l'ús del burca i va criticar Sílvia Orriols amb dures declaracions.

➡️ Política

Més notícies: