Muntatge de Yolanda Díaz i un tuit contra Ford
POLÍTICA

El sonor 'zasca' que ha rebut Yolanda Díaz per criticar l'empresa Ford

La ministra de Treball patina amb la seva anàlisi de Ford i les xarxes socials no donen crèdit a l'error

No és un bon moment per a la vicepresidenta, ministra de Treball i líder (en teoria) de Sumar, Yolanda Díaz. Amb un partit que es desfà internament, amb el seu lideratge en dubte i uns mals resultats electorals a tots els fronts, la vicepresidenta Díaz intenta guanyar visibilitat com sigui.

Ho va fer, per exemple, criticant durament Israel, un tema que no ha servit a l'esquerra 'woke' per mobilitzar votants. I ara ho ha tornat a intentar criticant una empresa històrica i amb seus a Espanya: la Ford. Com ja li ha passat a Gabriel Rufián o a d'altres, a Yolanda Díaz li han traït les “notes de la comunitat” de la xarxa social X.

Crítiques i conya amb Yolanda Díaz

L'empresa Ford té una planta a Almussafes, València, i està considerant la possibilitat d'acomiadar una part dels treballadors. Aquest és un tema ideal perquè Yolanda Díaz intervingui i pugui reivindicar la defensa dels treballadors. I així ha estat, encara que no li ha sortit gaire bé.

Amb un missatge publicat a xarxes socials, la vicepresidenta Díaz ha carregat contra Ford. Fent referència a unes xifres de beneficis astronòmiques, Díaz ha denunciat que l'empresa contempli la possibilitat d'acomiadar treballadors. “La indústria es defensa també protegint les persones treballadores”, ha dit:

El problema és que aquesta quantitat que refereix Yolanda Díaz representa el benefici de la Ford Motor Company a tot el món i no a Espanya. Com indica la informació proporcionada per la xarxa social i que serveix per contextualitzar missatges, “la filial a Espanya porta presentant pèrdues des del 2021, segons els darrers comptes de resultats publicats”. El 2023, per exemple, l'empresa va tenir unes pèrdues ni més ni menys que de 34 milions d'euros.

Aquest error ha provocat les ires dels usuaris. Molts li retreien a Díaz que “ets la ministra de treball i no saps diferenciar resultats globals, de resultats d'Espanya”. Encara que sens dubte la reacció majoritària ha estat la de la conya.

“Urgeix la creació d'un Ford públic, universal, gratuït i de qualitat. Necessitem un Ford feminista, verd, transversal i resilient” o “Yolanda, pren-te un altre cubata”, li deien alguns dels usuaris.

➡️ Política

Més notícies: