Muntatge fotogràfic amb el cub de TV3 i Sílvia Orriols en primer pla
POLÍTICA

TV3 dedica 20 segons a parlar sobre l'arxivament de la denúncia contra Sílvia Orriols

La televisió pública catalana passa de puntetes sobre la notícia: 'Dia trist a la redacció'

Fa uns quants mesos la Fundació Ibn Battuta va denunciar la batllessa de Ripoll i diputada al Parlament, Sílvia Orriols, per un presumpte delicte d'odi. Però ahir la Fiscalia va anunciar que arxivava la denúncia contra Orriols. El Ministeri Públic explica que no hi ha indicis de delicte.

“Em sap greu pels que pensaven tombar-me en nom de la religió islàmica”, va dir l'alcaldessa per xarxes socials. De passada, ha instat TV3 a també donar recorregut mediàtic a l'arxivament de la denúncia. Ho diu amb motiu del desplegament periodístic que va tenir la cadena quan es va interposar la demanda d'aquesta associació islàmica:

Barrejant declaracions d'Orriols i missatges a les xarxes socials, la fundació Ibn Battuta va parlar també de la polèmica dels empadronaments a Ripoll. Es tracta d'una manera amb què l'establishment polític i mediàtic ha assetjat Orriols en la seva activitat de govern. Com es podia esperar, la decisió dels fiscals serveix perquè els seguidors d'Aliança Catalana es reafirmin en la idea que tot era un “muntatge polític”.

Una dona amb cabell curt i fosc, usant una jaqueta blava amb estampat floral i arracades blaves, està dreta en el que sembla ser una sala de reunions o un parlament, amb diverses persones desenfocades al fons.

Menys de 30 segons

Per la seva banda, TV3 ha hagut de donar la notícia de l'arxivament de la causa perquè al seu dia sí que van parlar de l'obertura de la causa. Però a ningú no se li ha passat per alt que TV3 ho ha fet passant de puntetes. Com denuncia Ramon Audet a xarxes socials, el telenotícies ha destinat 20 segons per explicar la notícia. “Dia trist a la redacció”, conclou Audet amb sarcasme:

En tot cas, això no és cap gran sorpresa. És públic i notori que la relació d'AC amb TV3 és molt dolenta, començant pel maltractament informatiu que rep la formació. Fa unes quantes setmanes, per exemple, Orriols ho denunciava al Parlament davant la presidenta de la CCMA, Rosa Romà.

Orriols va parlar directament de “censura” i posava el crit al cel davant el fet que TV3 entrevista salafistes expulsats de Catalunya i no els diputats d'AC. Orriols es va mostrar molt indignada davant el desemparament informatiu als mitjans públics que pateixen 120.000 ciutadans que han votat per Aliança Catalana. Tots aquests ciutadans, va argumentar Orriols, “contribueixen amb els seus impostos” a finançar la CCMA.

➡️ Política

Més notícies: