Captura d'un plató de TV3 amb el periodista Xavier Grasset entrevistant l'escriptora Juana Dolores
POLÍTICA

'TV3 és la televisió de la burgesia catalana'

L'escriptora Juana Dolores Romero carrega contra la televisió pública catalana, contra VOX i contra Xavier Trias

Aquest dilluns, els mitjans de comunicació havien d'analitzar les eleccions municipals i la convocatòria d'eleccions generals anticipades anunciada per Pedro Sánchez. Televisió de Catalunya no va ser una excepció i al canal 324 va dedicar una tertúlia a tots els moviments polítics viscuts en les últimes 48 hores.

Després de la xerrada, va arribar el moment de parlar de literatura amb l'escriptora i dramaturga catalana Juana Dolores Romero. Però l'actriu no va voler parlar del llibre que ha publicat recentment i va preferir fer un míting polític en què no va dubtar a qualificar TV3 com “la televisió de la burgesia catalana”.

En els darrers temps, Juana Dolores s'ha caracteritzat per expressar opinions controvertides per generar polèmica a les xarxes socials. I aquesta vegada no va ser una excepció.

Juana Dolores comença dient que, després de les eleccions, “no m'importa el meu llibre i no m'importa la literatura”. “No vindré aquí a fer de pallasso, ho sento”, va justificar. I, segons ella, “estic enfadada perquè estic a la televisió de la burgesia catalana”.

L'escriptora va assegurar que la televisió pública catalana acusa “les classes treballadores de votar VOX”. A més, es va atrevir a dir que “amagueu la correlació directa entre vot i renda”, afirmant que “com més d'esquerres, més baixes són les rendes”. Obviant que, per exemple a Barcelona, la formació de Santiago Abascal va obtenir un gran suport en zones amb rendes més baixes com Ciutat Vella o Nou Barris.

En un discurs en què va barrejar diversos temes, Juana Dolores també es va queixar que en campanya “ningú s'ha queixat que la salut no fos un tema crucial en els debats polítics d'aquestes eleccions”. En aquest sentit, ha culpat a “Convergència” del “desmantellament brutal de la sanitat”.

A més, ha assegurat que “em sembla vergonyós el que feu per defensar Trias”. Un Xavier Trias a qui va definir com a “p*to vell”, que “a veure si li cau un meteorit”. Pel que fa a Ada Colau, Juana Dolores opina que “la pobra té un gabinet de premsa que ho fa fatal”.