Xavier Trias en un acte electoral el 25 de maig de 2023
POLÍTICA

Trias es veu alcalde

“Sóc el guanyador d'aquestes eleccions”

“Crec que trobarem maneres d'entendre'ns entre tots els que hem demanat el canvi. Estic convençut.” Així de convincent s'ha mostrat el guanyador de les eleccions municipals a Barcelona, Xavier Trias. Amb 11 regidors i 17.000 vots més que el PSC, Xavier Trias ho té tot de cara per ser el proper alcalde de la capital catalana.

És evident que la suma del PSC, els Comuns i ERC sumaria majoria en el ple de Barcelona, però ara mateix sembla poc probable. Conscient d'això, Xavier Trias vol marcar l'agenda. En una entrevista aquest dilluns al matí a RAC 1, ha parlat clar: “Sóc el guanyador d'aquestes eleccions, tal com estava previst, i ara hem de trobar els acords suficients per poder governar (...) Qui guanya és la persona que ha de prendre la iniciativa d'asseure's amb els altres per veure si és capaç de governar".

Imatge en primer pla del candidat de Junts per Catalunya Xavier Trias

Trias no descarta cap pacte

Més enllà del rebuig a Ada Colau, Xavier Trias mira per ara el PSC i ERC sense decidir-se: “Collboni diu que vol fer un canvi i crec que aquest canvi, precisament, és buscar noves fórmules d'entesa i de funcionament diferent. Vaig parlar ahir a la nit, ens vam felicitar i vam coincidir que a partir d'avui començarem a parlar”, afirma Trias.

“Ahir també vaig parlar amb Ernest Maragall i ens trobarem en els propers dies. Crec que li van fer una mala jugada molt important fa quatre anys, el van deixar sense ser alcalde d'una manera molt vergonyosa. És una persona seriosa i amb les idees clares i m'agradaria tenir-lo sempre a prop”, afirma el més que probable proper alcalde de Barcelona.

Xavier Trias sap que li toca moure fitxa. Tampoc descarta un govern en solitari, tot i tenir 10 regidors de 41: “Tot és possible. Vaig governar amb 14 regidors. Estudiarem totes les possibilitats, però intentarem crear un govern fort, no feble, que no provoqui situacions difícils durant el mandat”.

Cal recordar, però, que només la sociovergència sumaria majoria absoluta. Trias i Maragall junts sumen 15 regidors, molt lluny de la majoria que se situa en els 21.