Un grup de persones assegudes en un moll, amb diversos oficials drets al voltant.
POLÍTICA

VÍDEO Turista grava l'arribada d'una patera i la Guàrdia Civil li demana que l'esborri

Els fets han passat a Mallorca, on les onades d'immigrants il·legals ja són de rècord aquest 2024

Les Balears han esdevingut un dels punts calents de l'arribada d'immigrants il·legals a Espanya. Evidentment, és Canàries qui s'emporta la palma. Allà, des de l'1 de gener fins a aquest 30 de setembre, havien arribat 30.808 estrangers de manera irregular. Això representa un augment del 105,7% respecte del mateix període de l'any anterior. Però a les Balears, el panorama no és gaire millor.

A principis de setembre s'havien comptabilitzat fins a 3.274 arribades d'immigrants il·legals el 2024 a les Balears. Una xifra que ja supera el total d'arribades registrades el 2023. L'augment ja és del 43,72%. I encara falten gairebé tres mesos per acabar l'any.

Un grup de persones assegudes en un moll al costat d'un vehicle de la policia, amb un fons d?arbres i aigua.

De fet, setembre ha estat un mes especialment destacat en aquest sentit. Només la primera setmana del mes van arribar més de 500 irregulars. 349 en un sol dia, sent la xifra més alta registrada mai en un mateix dia.

Un turista grava l'arribada d'un grup d'il·legals i la Guàrdia Civil li demana que esborri les fotos

Aquest dimecres ha estat interceptada una altra pastera a les costes de Mallorca. Unes desenes d'immigrants il·legals van ser portats al port de Portocolom, on els va atendre la Guàrdia Civil.

Immigrants arribant a la platja esperant-li la Guàrdia Civil

Un turista que passejava per la zona va veure l'escena i va decidir gravar-la en un vídeo al qual ha tingut accés E-Notícies. També va fer alguna foto per testimoniar aquesta nova arribada d'immigrants il·legals a Mallorca. Va ser en aquell moment quan un agent de la Guàrdia Civil es va dirigir a ell per preguntar-li si havia fet fotos. En respondre afirmativament, l'agent en qüestió li va demanar que l'esborrés sense especificar els motius que justifiquessin aquesta decisió.

Un turista graba en Mallorca la llegada de una patera... y la Guardia Civil le pide que lo borre

Augmenta gairebé un 60% l'arribada d'immigrants il·legals a Espanya el 2024

Segons les darreres dades publicades pel Gobierno d'Espanya, aquest 2024 han arribat un total de 42.231 immigrants il·legals durant els primers nou mesos de l'any. Aquesta xifra supera clarament les arribades registrades en el mateix període del 2023 (26.540). L'augment en només 12 mesos ha estat del 59,1%.

Aquestes dades evidencien com ha crescut la ruta de la immigració legal cap a Espanya, especialment a les Canàries. Els motius són diversos, encara que un d'ells és la pressió exercida pel govern italià de Giorgia Meloni contra la immigració il·legal. Quelcom que ha provocat un augment de la ruta canària. Aquesta mateixa setmana, una experta en gihadisme de l'exèrcit espanyol alertava que els terroristes s'estan enriquint amb aquest fenomen, augmentant així els riscos per a la seguretat. I és que el mateix Gobierno ja admetia fa uns mesos que la immigració il·legal ja era una amenaça per a la seguretat nacional.

➡️ Política

Més notícies: