Muntatge de fotos de primer pla de Pedro Sánchez, amb cara seriosa, i al costat la captura d'un tweet seu publicat el 23 de desembre de 2014
POLÍTICA

El tuit antic de Pedro Sánchez que mostra la seva doble moral

“No han tingut amnistia i no hi ha hagut referèndum, ni n'hi haurà”, assegurava recentment Pedro Sánchez

Si una cosa ha quedat clara és que la prioritat de Pedro Sánchez és governar. El líder del PSOE serà investit president del Govern avui després d'obtenir el suport dels partits independentistes. Un recolzament que s'ha donat gràcies a un pacte que recull la polèmica Llei d'Amnistia.

Pedro Sánchez és el primer president del Govern que serà investit tot i quedar segon en unes eleccions generals. I és que, a més d'obtenir el suport dels partits independentistes –Junts i ERC–, ha aconseguit el suport de Sumar, EH Bildu, el PNB, el BNG i Coalició Canària. Amb el suport d'aquestes set forces polítiques i de 179 diputats, Pedro Sánchez serà nomenat president del Govern.

Tot i això, no tot ha estat un camí de roses per al líder del PSOE. Arribar a un pacte amb els partits independentistes i, així, concedir l'amnistia a tots els imputats pel procés ha provocat el descontentament de milers de persones. Un descontentament que s'ha materialitzat en nombroses manifestacions que han inundat els carrers d'Espanya aquestes dues darreres setmanes.

manifestació contra l'amistia amb les pancartes que et voti Txapote i Pedro Sánchez a presó

La doble vara de mesurar de Pedro Sánchez

Molts ciutadans es van posar les mans al cap per l'acord entre Pedro Sánchez i els partits independentistes. I és que molts consideren que la Llei d'Amnistia suposa un atac a l'estat de dret i a la separació de poders. De fet, el Tribunal Suprem la va qualificar de “barbaritat” després d'assegurar que “suposa acabar amb la justícia”.

Molts se senten enganyats per Pedro Sánchez i no n'hi ha per menys. El líder del PSOE va assegurar més d'una vegada que no pactaria amb els partits independentistes, i que tampoc concediria l'amnistia. Però ha acabat fent tot el contrari.

“No han tingut amnistia i no hi ha hagut referèndum, ni n'hi haurà”, assegurava Pedro Sánchez el passat 20 de juliol en una entrevista per a LaSexta. També va assegurar el 2022 que els independentistes “demanen l'amnistia, cosa que aquest Govern no acceptarà i que per descomptat no entra a la legislació ni a la Constitució”.

Tot i aquestes paraules, el líder del PSOE concedirà l'amnistia a canvi de ser investit president del Govern. Ara assegura que defensa l'amnistia per “l'interès d'Espanya i en defensa de la convivència entre espanyols”.

Encara que aquesta no és l'única vegada que Pedro Sánchez treu a la llum la seva doble vara de mesurar respecte a l'amnistia. El 2014, va publicar un tweet on acusava el PP d'aprovar “amnisties per als seus amics mentre castiga la classe mitjana i treballadora”.

Unes paraules que han envellit molt malament tenint en compte la situació que ara envolta el líder del PSOE. No només ha concedit l'amnistia que demanaven els líders independentistes, sinó que també gran part dels ajuntaments catalans han pujat dràsticament alguns dels principals impostos municipals. Cal destacar que a la majoria d'aquests ajuntaments hi ha PSC i ERC al capdavant.

➡️ Política

Més notícies: