Primer pla d'Íñigo Errejón amb la mà a la templa, mirant a l'horitzó amb cara pensativa
POLÍTICA

L'aplaudida reflexió en xarxes socials que deixa en evidència Iñigo Errejón

Critiquen la seva doble vara de medir amb les mobilitzacions


“És legítim manifestar-se, entenem que hi hagi molta gent que senti que això és un frau democràtic i els enviem una salutació”. Són paraules pronunciades per Íñigo Errejón el 2016, quan era portaveu d'Unidas Podemos. Era el seu missatge d'alè a la mobilització 'Rodeja el Congreso' contra el govern de Mariano Rajoy.

“Tothom té dret a manifestar-se, però el que està succeint en aquest cas és que hi ha un sector reaccionari que no accepta la sobirania popular”. Són paraules pronunciades pel mateix Íñigo Errejón, aquest dimarts, la vigília del debat d'investidura. És el missatge de condemna a les mobilitzacions contra els pactes de Pedro Sánchez amb els independentistes.

Entre les dues declaracions han passat set anys, i la diferència és que llavors Errejón era a l'oposició i ara és al govern. El seu doble raser amb les mobilitzacions ha suscitat tota mena de comentaris a les xarxes. Entre ells, un missatge aplaudit contra l'ara dirigent de Más País.

El doble raser d'Íñigo Errejón

Íñigo Errejón, que fa uns anys sortia del Congrés per saludar els manifestants del 'Rodea al Congrés', ara assenyala com a reaccionaris els que protesten contra l'amnistia. Les últimes hores, un tuit s'ha fet viral per assenyalar la contradicció.

“Si vas celebrar el Rodea el Congreso del 2016 però et preocupa que demà es rodegi el Congrés, el que et preocupa no és que es rodegi el Congrés, sinó que no el rodegin els teus. I viceversa”. El missatge ha rebut centenars de M'agrada i ha estat àmpliament compartit i comentat.

Molts veuen efectivament una contradicció en defensar les manifestacions del 2016 i condemnar les d'ara. Però també hi ha qui assenyala que aleshores hi havia motius i ara no. O que veuen diferències entre els manifestants de llavors i els grups d'extrema dreta que encapçalen les concentracions d'ara.

Màxima tensió al Congrés

La realitat és que el temor d'una emboscada contra el debat d'investidura ha portat un dispositiu de seguretat sense precedents a Madrid. Fins a 1.600 policies vetllaran per la seguretat del Congrés al debat d'investidura més calenta que es recorda. El debat arrenca aquest migdia, i tret de sorpreses, Pedro Sánchez serà investit demà amb els vots de Junts per Catalunya.

Vox havia intentat frenar el debat d'investidura amb un recurs que el Tribunal Suprem acaba de desestimar. Mentrestant, el PP intenta desmarcar-se de la violència però segueix amb la seva apel·lació a la “mobilització permanent”. Avui comença una legislatura que es preveu marcada per la tensió permanent.

➡️ Política

Més notícies: