Primer pla mitjà de Pedro Sánchez rient amb la boca oberta i al costat la captura d'un tuit del PSOE
POLÍTICA

El PSOE riu dels manifestants a Ferraz

Sumar se suma a la campanya 'per a putodefensar Espanya'


El debat d'investidura comença avui en un context de tensió de precedents. Interior ha mobilitzat 1.600 policies per garantir la seguretat al Congrés dels Diputats, després de diversos dies de manifestacions i concentracions contra les intencions de Pedro Sánchez. Una situació que el PSOE s'ha pres de bon humor.

Al seu compte de Twitter, els socialistes han defensat les raons per les quals Pedro Sánchez ha de ser investit. Ho han fet prenent com a eslògan la frase viral d'un dels manifestants davant de la seu de Ferraz. "Per putodefender Espanya, la meva, la teva, la nostra, l'Espanya de totes i tots", publica el PSOE.

"Per putodefender la cultura, per putodefender la igualtat, per putodefender l'educació pública, per putodefender la meva beca, per putodefender la sanitat, per putodefender el dret a l'avortament, per putodefender el meu contracte estable, per putodefender ser LGTBI, per putodefender el meu dret a un habitatge”. Aquestes són les raons que esgrimeix el partit per investir Pedro Sánchez.

El PSOE passa a l'ofensiva

El PSOE ha decidit passar a l'ofensiva davant de la pressió als carrers per la mobilització permanent de la dreta i la ultradreta. "Hem de mantenir-nos ferms davant l'ofensiva ultra i nostàlgica del franquisme", diu a la seva publicació de Twitter. També demana al PP “que trenqui els seus pactes amb els ultres”.

A més, en una entrevista a La noche en 24 de TVE, José Luis Rodríguez Zapatero ha retret el comportament dels populars. “Que el PP i Vox no tinguin diputats per formar govern no és culpa del PSOE. He trobat a faltar algunes paraules de proximitat del PP pel que està passant a les seus socialistes”, ha afirmat.

Zapatero va pronunciar aquestes paraules la mateixa nit en què manifestants a Ferraz van exhibir nines inflables amb el lema “aquestes són les ministres del PSOE”. Això se suma a la participació de grups ultra i d'extrema dreta al setge a les seus socialistes. Això ha obligat els populars a marcar distàncies i promoure la mobilització democràtica i pacífica.

Sumar també riu

Sumar també ha volgut aprofitar l'embranzida de l'expressió viral i ha llançat la seva pròpia campanya “per putodefensar Espanya”. Pujar el salari mínim, reduir les llistes d'espera, protegir Doñana i el Mar Menor i sortir abans de la feina, segons Sumar, “és putodefensar Espanya”. Les reaccions no s'han fet esperar.

“Quan fareu putoprimàries”, comenta un jocós. Altres recorden a Yolanda Díaz les xifres de desocupació i l'atur juvenil. “Pactar amb terroristes no és putodefender Espanya, ni amnistiar els que han intentat trencar Espanya i diuen que ho tornaran a fer”, diu un altre comentari.

Sumar també ha tret pit pels acords de govern amb els independentistes. Aina Vida, d'En Comú Podem, ha dit que “hem fet el més difícil” i que “el nou govern naixerà sense complexos”. El que sí que és segur és que el nou govern naixerà rodejat d'una tensió que serà difícil de rebaixar.

➡️ Política

Més notícies: