Encuesta que refleja la voluntad de los españoles a cambiar de gobierno
POLÍTICA

Un de cada tres votants del PSOE vol un canvi de govern

Sánchez suspèn en economia, sanitat i educació

El revés electoral del 28-M va obligar Pedro Sánchez a convocar eleccions anticipades. Les primeres enquestes confirmen l'avenç de la dreta i tot apunta a que hi haurà relleu a la Moncloa el 23 de juliol. A més, un ampli sector de la societat creu que cal un canvi de Govern a Espanya.

Un de cada tres votants socialistes

Crida l'atenció l'enorme quantitat de votants socialistes que també es mostren inclinats a un canvi de govern. Així ho mostra l'enquesta de l'Institut DYM que publica avui 20 Minutos. Segons el macrosondeig, un 35,9% dels espanyols que van votar el PSOE en les últimes generals creuen que hi ha d'haver un canvi.

Muntatge amb Pedro Sánchez amb cara de preocupació amb un gràfic amb tendència a la baixa i el congrés dels diputats de fons

Una cosa molt semblant passa a Podemos, on un de cada tres votants es mostra partidari d'un canvi de govern. Als votants de la dreta by no hi ha dubte. El 92% dels electors de PP i Vox volen una alternança al poder.

Segons l'enquesta, el 60,9% dels espanyols volen un canvi de govern a Espanya, mentre que un 28,4% es mostra contrari.

El Govern suspèn en economia, sanitat i educació

El Govern de Pedro Sánchez continua suspenent, tot i que aconsegueix el millor resultat des del juny del 2020, amb un 4,4 sobre 10. La bona notícia per al PSOE és que un 51% dels enquestats aprova al Govern, i només un 45% el suspèn.

Primer pla de Pedro Sánchez en un míting del PSOE amb la mà aixecada

La valoració més positiva de l'acció de govern se situa a l'estratègia internacional i les polítiques socials. En canvi, el Govern de Pedro Sánchez suspèn en sanitat, educació, impostos i economia.

Objectiu: revertir les enquestes

Pedro Sánchez està convençut que pot revertir les enquestes aquest mes que queda per a les eleccions. Per això defensa la seva acció de govern i es distancia dels seus socis. Especialment dels independentistes catalans i EH Bildu, que li poden restar suports.

Totes les enquestes, excepte la del CIS, donen com a vencedor al PP. Alberto Núñez Feijóo podria ser el proper president del govern, encara que necessitaria a Vox per assolir la majoria absoluta. Segons aquests macrosondejos, les esquerres segueixen encara lluny de poder sumar per superar la dreta.