Foto muntatge amb Pedro Sánchez mirant cap a una direcció i Oriol Junqueras i Laura Borràs mirant cap a la direcció oposada, amb el Palau de la Moncloa de fons
POLÍTICA

El PSOE marca ara distàncies amb els independentistes

Els indults marquen l'inici de la precampanya electoral

Pedro Sánchez, un supervivent polític acostumat a remar contracorrent, està convençut que pot revertir les enquestes del 23-J. Però no ho tindrà fàcil. L'inici de la precampanya electoral s'està veient marcat pels seus indults als polítics del 'procés' i els acords amb EH Bildu.

Muntatge amb Pedro Sánchez amb cara de preocupació amb un gràfic amb tendència a la baixa i el congrés dels diputats de fons

Una de les seves fidels escuderes al Govern, Nadia Calviño, ha sortit en defensa seva. La ministra d'Afers Econòmics ha assegurat que el PSOE "no ha comprat el marc mental dels independentistes". I ha afegit que en canvi el PP “sí ho ha fet amb Vox”.

Estratègia molt clara

"No hi ha hagut ni una sola mesura que hagi anat en contra dels interessos i de la unitat del nostre país", ha reiterat. I ha defensat les decisions de Sánchez, afirmant que "aquests cinc anys hem governat pensant en lʻinterès general i en Espanya".

El PSOE està marcant una línia molt clara a seguir en l'estratègia electoral, i consisteix en distanciar-se dels partits independentistes. Aquesta mateixa setmana, Salvador Illa ha elogiat la política de Pedro Sánchez a Catalunya. En la seva opinió, els indults són “el servei més gran a Espanya dels últims temps”.

El PSC també marca distàncies

A Catalunya, els darrers esdeveniments també estan allunyant el PSC d'ERC i Junts. El partit de Salvador Illa ha esdevingut després del 28-M el soci preferencial dels partits independentistes en municipis i diputacions. Però l'embolic a l'alcaldia de Barcelona ha tornat a instaurar la política de fronts.

Muntatge amb les cares en primer pla de Laura Borràs i Salvador Illa en gran i d'Oriol Junqueras més petit

El pacte del PSC amb PP i Comuns per impedir un govern separatista a Barcelona pot posar en perill l'acord amb Junts a la Diputació. Els socialistes ja comencen a explorar una alternativa en cas que es trenqués l'aliança. Estan temptejant a Jordi Ballart, alcalde de Terrassa i exsocialista.

En darrera instància, estarien disposats a reeditar la coalició de l'ajuntament de Barcelona, amb PP i Comuns. En tot cas, sembla clar que la curta lluna de mel entre socialistes i independentistes està tocant a la seva fi. I que el PSC torna a prendre distància davant la por d'un pacte independentista a la Diputació de Barcelona.

➡️ Política

Més notícies: