Pla mitjà de Sílvia Orriols, mirant a càmera, asseguda al seu despatx i amb les mans al teclat i ratolí del seu escriptori
POLÍTICA

Sílvia Orriols estén la mà als seus rivals

L'alcaldessa de Ripoll reivindica que “no faré cap cordó sanitari a ningú”

Sílvia Orriols ja exerceix com a alcaldessa de Ripoll. La líder d'Aliança Catalana ha iniciat el mandat amb la idea de bastir ponts amb l'oposició. Mentrestant, els seus rivals polítics (que segueixen culpant-se entre ells després de no triomfar el pacte anti-Orriols) ja treballen per presentar-li una moció de censura.

Tot i que l'oposició vol fer-la fora quan no porta ni una setmana al càrrec, ella ha decidit estendre'ls la mà. En declaracions a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), Sílvia Orriols ha revelat que s'ha posat en contacte amb tots els partits amb representació a l'Ajuntament. Ho ha fet mitjançant correu electrònic i amb l'objectiu de reunir-se amb tots ells: Junts, ERC, PSC, CUP i Som-hi Ripoll. La líder d'Aliança Catalana també ha explicat que alguns han contestat i d'altres no.

“Jo no faré cap cordó sanitari absolutament contra ningú. La meva intenció és parlar amb tothom perquè han estat votats”, afirma Orriols. En aquest sentit, amb qui sí que s'ha pogut reunir és amb Manoli Vega, de Junts per Catalunya. Aquesta trobada, que ha estat "breu", la líder del principal partit de l'oposició ha recordat la màxima responsable institucional de Ripoll que ha de governar "per a tots els ripollesos".

Primer pla de Sílvia Orriols, líder d'Aliança Catalana

Per la seva banda, Sílvia Orriols ha elogiat que Vega “està disposada a aprovar tot allò que cregui oportú, independentment de les directrius que rebi” de Barcelona. Cosa que “em sembla d'una noblesa que cal destacar”.

ERC, PSC i CUP segueixen treballant per la moció de censura

Els partits que van signar un acord després de les eleccions per evitar que Sílvia Orriols fos alcaldessa segueixen en el seu esforç per fer fora la líder d'Aliança Catalana. ERC, PSC i CUP han assegurat que volen reprendre com més aviat millor les reunions per poder tirar endavant una moció de censura. I confien, aquesta vegada sí, que Junts per Catalunya els regali els vots per aconseguir apartar Orriols.

Això, però, no impedeix que les forces de l'oposició continuïn llançant-se acusacions els uns als altres. ERC, PSC i CUP segueixen carregant contra Junts, tot i reconèixer que els de Carles Puigdemont van proposar renunciar a l'alcaldia i regalar-la a Esquerra. Per als signants del pacte, el veto dels 'juntaires' als anticapitalistes va ser una condició que no estaven disposats a assumir. I això va ser el que va permetre a Sílvia Orriols encapçalar l'Ajuntament de Ripoll com a candidata més votada a les eleccions del 28 de maig.

En aquests comicis, la d'Aliança Catalana va obtenir més d'un 30% dels vots i 6 regidors, el doble que la segona força, Junts, que en va aconseguir 3.

➡️ Política

Més notícies: