Primer pla de Gemma Ubasar amb cara seria asseguda al seu escó del Parlament i recolzant la seva barbeta al puny esquerre
POLÍTICA

Treballadors de presons celebren l'adéu de Gemma Ubasart com a consellera de Justícia

Confien en un canvi de rumb per solucionar la situació insostenible que es viu als centres penitenciaris de Catalunya

Els agents dels Mossos esperaven que finalment se n'anés el conseller de l'Interior, Joan Ignasi Elena. Els professors, igual amb la consellera d'Educació, Anna Simó. Com moltes feministes amb la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge. I, lògicament, els treballadors de presons a Catalunya també celebren la fi de la trajectòria de Gemma Ubasart al capdavant de la Conselleria de Justícia.

La situació als centres penitenciaris a Catalunya fa temps que és insostenible. Les agressions a treballadors per part de reclusos no han parat d'augmentar, al març un d'ells va assassinar la Núria, la cuinera de la presó de Mas d'Enric, i a més, la fixació per no dimitir, les possibles negligències del Departament i el bonisme imposat per Gemma Ubasart ha deixat els funcionaris cada vegada més desprotegits.

Protesta davant la mort de Núria, la cuinera assassinada a la presó de Tarragona

Després d'un mandat en què semblava que es prioritzaven els drets dels delinqüents al dels treballadors de presons, els funcionaris ara celebren l'adéu de Gemma Ubasart. “Bon viatge i no torni mai més, Gemma Ubasart”, exclamava el sindicat CSIF compartint el tuit de comiat de la ja exconsellera. En un comunicat del col·lectiu de treballadors Marea Blava, es felicitaven per no haver d'aguantar més Ubasart i la seva “cosmovisió dogmàtica”.

Un missatge clar i directe a Ramon Espadaler

Els treballadors dels centres penitenciaris també han aprofitat el canvi al capdavant de la Conselleria de Justícia per fer una petició al nou conseller Ramon Espadaler. Una petició que, bàsicament, es resumeix a no seguir els passos de la seva predecessora. És a dir, atendre les seves demandes (que no són millores salarials sinó millores de seguretat, com ara ser considerats agents de l'autoritat, quelcom que faria disminuir les agressions per part de reclusos).

Ramon Espadaler en primer pla amb ulleres

"Ho tindrà fàcil per superar l'antiga consellera, només ha d'escoltar la plantilla dels serveis penitenciaris de Catalunya", remarquen des del CSIF. “Per a la supervivència del sistema penitenciari, entenem que és imprescindible que el nou conseller i el seu equip s'allunyin” de les polítiques de Gemma Ubasart, puntualitza Marea Blava.

El col·lectiu de treballadors penitenciaris creuen que és “imprescindible una renovació a fons de la Secretaria de Mesures Penals”. I ho justifiquen recordant que “no és creïble corregir polítiques amb qui ha enfonsat el sistema penitenciari a l'actual decadència”. També demanen esmenar l'últim acord aconseguit entre la Conselleria i una part dels sindicats que ja en el seu dia va ser molt criticat per part dels funcionaris.

També exigeixen “diàleg” i, per això, traslladaran a Ramon Espadaler un document amb els “greuges acumulats en els darrers 20 anys” que ha perjudicat les condicions laborals i de seguretat dels treballadors a les presons de Catalunya.

➡️ Política

Més notícies: