Diversos treballadors de les presons catalanes, dempeus, un les grades d'una sala de la Universitat de Saragossa

POLÍTICA

Censuren el nebot de la cuinera assassinada a Mas d'Enric després de demanar explicacions

Amand Calderó, número dos de Gemma Ubasart, evita respondre les preguntes del familiar de la Núria

Polèmica en un acte amb la presència del Secretari de Mesures Penals de la Generalitat de Catalunya. Amand Calderó, número 2 de Gemma Ubasart, participava en una conferència a la Universitat de Saragossa. Ell és el principal assenyalat pels treballadors de les presons catalanes després de l'assassinat de la cuinera Núria al centre penitenciari de Mas d'Enric (Tarragona). De fet, fa setmanes que demanen el seu cessament o dimissió.

Els sindicats el responsabilitzen pel fet que un reclús que estava condemnat per haver assassinat una dona amb una arma blanca tingués accés a ganivets amb què va assassinar també la Núria. I fins a Saragossa es van desplaçar representants dels treballadors, inclòs el nebot de la cuinera de Mas d'Enric.

A l'apartat de preguntes del públic, el nebot de la Núria va demanar explicacions a Amand Calderó. "Tenint el cas més greu produït mai al sistema penitenciari no només català, sinó espanyol, que és l'assassinat d'una funcionària pública sota el seu mandat, per què vostè considera que no ha de dimitir?", va preguntar el familiar de la cuinera assassinada.

També li va retreure que ell està sent el principal "obstacle" perquè "es normalitzi la situació institucional". I és que, recordem-ho, els sindicats no pensen reunir-se amb la Conselleria de Justícia de la Generalitat fins que no dimiteixin ell i Gemma Ubasart. "Per què vostè es manté en aquesta cadira i prioritza la seva individualitat?", li va preguntar el nebot de Núria.

En aquell moment, la moderadora de la xerrada de la Universitat de Saragossa va agafar la paraula per censurar el familiar de la cuinera assassinada, fet que ha indignat el col·lectiu de treballadors de les presons catalanes. "Aquest fòrum és simplement acadèmic", va dir a crits. "Com a moderadora no puc atendre aquesta reivindicació. No podem tractar aquest tipus de qüestions", va afegir.

"Donarem per clausurat aquest acte", va afirmar després de la pregunta del familiar de Núria. En aquell moment, i davant la indignació generada per aquesta resposta, els funcionaris dels centres penitenciaris catalans van començar a cridar "Calderó dimissió", que ja s'ha convertit en un dels crits habituals en les protestes dels treballadors de les presons a Catalunya.

➡️ Política

Més notícies: