Imatge d'Oriol Junqueras i Carles Puigdemont mirant cadascun cap a un costat
POLÍTICA

Torna el mal rotllo processista

Junts ataca durament Pere Aragonès després del seu discurs al Parlament

Pere Aragonès “no té credibilitat”. Això és el que pensa Junts per Catalunya després d'escoltar les seves paraules en el debat de política general avui al Parlament de Catalunya. I, per si no n'hi hagués prou, Carles Puigdemont ha fet fora més llenya al foc: "Jo no sóc d'ERC. Per tant, no puc parlar pel que digui ERC ni em sento concernit pel que ERC digui, pacti o deixi de pactar .No té res a veure el que fa ERC amb el que fem nosaltres.

Res d'acostament entre els dos partits processistes, ni front comú per negociar amb Pedro Sánchez, ni objectiu compartit. Segueix la guerra fratricida entre –a priori– companys de viatge cap a Itaca.

Visiblement enfadada s'ha vist Mónica Sales, portaveu de Junts al Parlament. Ha exigit a Pere Aragonès que no parli per ells i que, "encara menys, no doni res per fet". Junts per Catalunya no dóna treva al president, malgrat que avui ha volgut marcar un to més nacionalista : "No sabem si avui ha confós el Parlament amb el Congrés i tampoc sabem si ha parlat com a president o com a coordinador nacional d'ERC", diu Sals.

I és que la formació de Carles Puigdemont no pensa deixar que Pere Aragonès sigui el portaveu de l'amnistia o el referèndum. El discurs del president de la Generalitat ha estat el de candidat, algú que també vol jugar la partida a Madrid. I, és clar, Junts no pensa donar-li peixet.

Pla mitjà de Pere Aragonès amb cara de fàstic i Carles Puigdemont parlant

Adéu al front comú

És igual de qui sigui la responsabilitat: ERC i Junts són incapaços d'anar a Madrid de la mà. Encara que tots dos demanin l'amnistia i parlin del referèndum. És una batalla per a la foto, per treure més rèdit personal. I això ho hauria de saber Pedro Sánchez, que pot aprofitar-ho en benefici propi. Imaginin-se tretze diputats demanant el mateix al PSOE.

Perquè quan zipi parla de coordinació entre formacions, zape es fa l'orni. I al revés. Quan Junts demanava un front comú i fins i tot llista conjunta, Esquerra els titllava de bojos. Ara, que ERC demana a Junts negociar de la mà, Puigdemont respon que s'espavilin. Tal com sona, sense mitges tintes. El processisme en la màxima expressió.

"Catalunya té un Govern aïllat, inestable, sense lideratge, sense projecte ni ambició de futur". No són paraules del PSC, del Partit Popular o de Vox. Les ha reproduït la portaveu de Junts, Mònica Sales, demostrant una vegada més que la guerra processista segueix . I no hi ha treva.

➡️ Política

Més notícies: