El líder del PP i candidat a la Presidència del Govern, Alberto Núñez Feijóo, durant la primera sessió del debat d'investidura del líder del PP, al Congrés dels Diputats, el 26 de setembre del 2023, a Madrid
POLÍTICA

Feijóo, el centrista

El candidat a la investidura ha sorprès amb les seves propostes

En l'actual context polític, Feijóo tenia dues opcions: fer un cop de volant a la dreta o estendre la mà al PSOE per a un gran pacte d'Estat. El candidat popular, amb els vots de Vox assegurats, ha optat pel segon. El discurs d'investidura ha estat ple de picades d'ullet a l'esquerra.

Alberto Núñez Feijóo, candidat del PP a la presidència d'Espanya, ha proposat ampliar l'escut social, apujar el salari mínim professional i més flexibilitat horària per als treballadors. A més, ha defensat les mesures socialistes contra la inflació. I ha proposat estendre l'Ingrés Mínim Vital a més famílies.

Únete al boletín de E-NotíciesLas NOTICIAS DE VERDAD
Unirme

El candidat a la investidura ha pronunciat un discurs més orientat a atraure els vots socialistes que han enfortit l'espai conservador. Forma part de l'estratègia de l'equip de Feijóo. La seva intenció era posar en evidència que Pedro Sánchez anteposa els seus interessos personals al bé comú.

Feijóo porta el PP al centre

El candidat a la investidura, Alberto Núñez Feijóo, ha començat amb un to molt dur contra el PSOE de Pedro Sánchez. Ha marcat les línies vermelles amb l'amnistia i el referèndum: “Fora de la Constitució no hi ha democràcia”. I ha acusat els socialistes de carregar-se la divisió de poders i la igualtat dels espanyols.

El líder del PP i candidat a la Presidència del Govern, Alberto Núñez Feijóo, saluda durant la manifestació organitzada pel PP, a la plaça de Felip II, el 24 de setembre del 2023, a Madrid

Després ha passat pàgina per encarar el bloc central del discurs d'investidura, els sis grans pactes d'Estat. Aquesta estratègia tenia dues clares intencions. Una aconseguir els consensos necessaris per impulsar un govern alternatiu a l'amenaça Sánchez-Puigdemont. I dues, posar el PSOE contra les cordes per justificar el seu vot en contra.

El candidat ha sorprès tothom proposant l'augment del salari mínim “fins al 60% dels salaris mitjans” el primer any de la seva legislatura. Una proposta que ha desfermat les rialles a la bancada de l'esquerra. “De què riuen”, ha deixat anar Feijóo, “nosaltres pujarem els salaris per sobre de la inflació”.

Tret de la baixada d'impostos a les rendes mitjanes i baixes, la resta del discurs de Feijóo podria signar-lo el mateix Pedro Sánchez. Entre els seus compromisos, una rebaixa de l'IVA dels aliments i el manteniment de les mesures contra la inflació que va engegar el Govern PSOE-Podem. També reformar l'Ingrés Mínim Vital perquè arribi a tots els potencials beneficiaris.

Només una picada d'ullet a Vox

És evident que el discurs d'aquest matí anava dirigit al PSOE i als partits que votaran contra la seva investidura. Feijóo només ha tingut una picada d'ullet cap a Vox. Ha estat quan ha agraït als seus 33 diputats pel suport “generós i responsable” a la seva investidura.

Muntatge amb dos primers plans d'Alberto Núñes Feijóo amb cara seriosa i Santiago Abascal somrient

La bancada popular ha arrencat en aplaudiments mentre els diputats de Vox mantenien la fredor sense aplaudir. Abascal planeja ser indulgent amb Feijóo al torn de rèplica, encara que assenyalarà la seva incoherència amb els separatistes. En tot cas, la sessió d'investidura pot accentuar la distància entre el dretà Abascal i el Feijóo el centrista.

➡️ Política

Més notícies: