Josep Rull amb ulleres i vestit fosc somrient davant d'una bandera catalana.
POLÍTICA

La Mesa del Parlament recrueix la seva ofensiva contra Aliança Catalana

AC perd el vot a la Diputació Permanent i la Mesa anuncia accions legals contra Orriols pels seus tuits

Molts creien que la presència de Sílvia Orriols i Aliança Catalana al Parlament seria polèmica i així ha estat. Tot i comptar amb només dos diputats i quedar-se al grup mixt, Aliança Catalana ja ha estat al centre de diverses polèmiques.

La setmana passada, la diputada Orriols i el President de la Mesa, Josep Rull, van tenir una forta topada. Sílvia Orriols va criticar la manca d'infraestructures hídriques al mateix temps que hi havia piscines a les presons perquè “lladres, violadors i assassins es puguin refrescar”.

Ara, la polèmica ha tornat a venir des de la Mesa del Parlament.

Sílvia Orriols parlant al faristol del Parlament amb micròfons en un entorn de fusta.

Un Parlament força polèmic de moment

Segons ha informat a través de xarxes socials el periodista de XCatalunya, Rubèn Novoa, la Mesa del Parlament donarà veu, però no vot, a Aliança Catalana a la Diputació Permanent. Així mateix, la Mesa també ha anunciat l'inici d'accions legals contra Orriols pels seus missatges a la xarxa social X. Ara seran els lletrats del Parlament els que s'hauran de pronunciar.

Molts usuaris i seguidors de Sílvia Orriols s'han mostrat molt indignats a les xarxes. Assenyalen que l'independentisme d'Orriols causa por dins del processisme i que és intolerable aquests intents de silenciar altres veus.

En aquest sentit, cal recordar que fa uns mesos era notícia que la Generalitat havia multat Orriols amb 10.000 euros per dir que “l'islam és incompatible amb els valors occidentals”.

D'altra banda, aquestes informacions venen poc després que el Parlament fos notícia la setmana passada per retorçar el seu propi reglament.

Pel que els experts van qualificar de “frau”, una majoria processista va aprovar una reforma del reglament perquè ERC pogués cedir-li un diputat a la CUP perquè, així, els anticapitalistes poguessin arribar a cinc escons i tenir grup parlamentari propi. És a dir, més subvencions, més temps d'intervenció i altres beneficis que les urnes no els van donar.

Allò que apunten aquestes situacions és que el processisme es replega de manera agònica en tots els espais que pot. Començant per un Parlament en què han perdut la majoria.

➡️ Política

Més notícies: