El processisme perpetra un nou frau per beneficiar la CUP
El Parlament fa tot el possible per desdibuixar el resultat de les urnes i dona vides extres a la CUP
Junts, ERC, Comuns i CUP s'han posat d'acord per a retorçar el reglament del Parlament i beneficiar-ne un dels seus.
Ahir, dia 25, es va aprovar una reforma reglamentària que permet que la CUP surti del grup mixt que comparteix amb Aliança Catalana per obtenir així un grup parlamentari propi. Com han assenyalat alguns experts al diari ARA, això no és transfuguisme, però sí un frau evident.
La raó és que la reforma permetrà que un partit pugui cedir un diputat a un altre partit perquè aquest últim arribi al mínim necessari per tenir grup propi. A més, el diputat que actuï com a clau podrà tornar al seu grup original sense conseqüències.
Després del fracàs electoral, la CUP va perdre el mínim de cinc diputats, però amb la cessió de Ruben Wagensberg per part d'ERC tindran l'escó que ara els falta. Aquesta maniobra només serveix per mantenir artificialment amb vida la CUP.
I és que la pèrdua de diputats i de grup parlamentari es tradueix en la pèrdua de subvencions, assessors, temps per a intervencions, etc. Per contra, el processisme donarà ales a un partit al qual els ciutadans no van votar prou per merèixer un grup propi.
Interessos partidistes
“No és una porta al transfuguisme; és una dinàmica de frau de llei que introdueix una nova eina de negociació política”, ha declarat a l'ARA Pablo Simón, conegut politòleg de la Universitat Carles III. Simón assenyala també el “retorciment” que implica que un diputat pugui canviar de grup per fer-li un favor a tercers i després tornar al seu.
A diferència del que passa al Congrés dels Diputats, aquesta pràctica no estava permesa al Parlament. Si un diputat del Parlament sortia del grup, es convertia en un diputat no adscrit. L'objectiu era precisament evitar aquesta mena de fraus que desdibuixen la sobirania popular.
Aquesta reforma reglamentària sintetitza dos dels resultats més clars de les eleccions autonòmiques. Per una banda, que el processisme ha perdut la majoria parlamentària. D'altra banda, que l'esquerra 'woke' està de capa caiguda i la CUP ha perdut la tradicional influència decisiva.
En conseqüència, és una reforma sense cap correspondència amb la realitat electoral, sinó amb uns interessos partidistes.
Més notícies: