Muntatge de Tània Verge i Ignacio Garriga
POLÍTICA

Tània Verge critica Vox i li surt el tret per la culata

El seu intent de vincular l''extrema dreta' amb la corrupció acaba amb una allau de crítiques i retrets

La consellera d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat, Tània Verge, s'ha erigit com la punta de llança del govern català en la lluita contra el feixisme i l'extrema dreta. Després de la seva croada contra l'alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols, a cop de multa, ara toca el torn a Vox. La consellera en funcions ha aprofitat l'escàndol que envolta Ignacio Garriga per carregar contra l'extrema dreta.

La notícia va saltar ahir: el Parlament de Catalunya ha confirmat que Ignacio Garriga va facturar 40.000 euros de despeses personals al seu grup parlamentari, en concepte de “serveis de despatx i atenció a seu”.

Tània Verge va retuitejar la notícia, recordant que “segons Wikileaks van néixer finançats per grans fortunes i grups fonamentalistes religiosos”. Va fer referència a la investigació del Tribunal de Comptes “per finançament irregular amb la venda de marxandatge, i ara això”. Per això va concloure que, “arreu del món, l'extrema dreta d'anticorrupció només té retòrica buida”.

Missatges contra Tània Verge

La consellera volia marcar-se una mica en la lluita contra l'extrema dreta, però li han plogut les crítiques. Sota el seu missatge es poden llegir comentaris com “no és per molestar, però sobre com finançar mesquites salafistes els d'extrema esquerra teniu un cum laude”.

A més, afirmen que si algun dia hi ha una auditoria i surt la malversació d'Esquerra, “això de Garriga quedarà com una anècdota”.

Sense anar més lluny, avui s'ha sabut que la Generalitat va adjudicar irregularment concursos públics just abans de les eleccions catalanes recents . El Departament d'Igualtat i Feminismes que dirigeix Tània Verge ha estat sovint acusat pels ciutadans de malversar els recursos públics.

"No m'estimo ni imaginar el que fan determinades persones amb les vostres subvencions", li diuen a Tània Verge.

“Esperem que les calces menstruals no hagin servit per pagar mesquites, burques i paguetas gratuïtes per a 'pacificadors' islamistes”, diu un comentari. Molts li recorden els milions que s'ha gastat en campanyes institucionals, informes i calces menstruals, mentre la violència contra les dones continua disparada.

En aquesta línia, li retreuen que encara no hagi dit res sobre l'inici del judici al violador d'Igualada . La consellera calla davant el cas d'aquest violador estranger amb antecedents penals, tot i que va dedicar diverses piulades a condemnar Dani Alves i Luis Rubiales.

Ignacio Garriga en dóna la versió

Ignacio Garriga s'ha defensat avui amb una compareixença al Parlament, on ha titllat la informació de “campanya de calúmnies contra la meva honorabilitat i del grup parlamentari de Vox”. Considera que es tracta d'atacs polítics orquestrats per atacar l'única formació política que està disposada a liderar l'oposició total contra el separatisme i contra el socialisme. Segons Garriga, “volen fer creure que Vox és el mateix que la resta, però no ho és”.

Garriga defensa que “no hi ha hagut ni una sola irregularitat al voltant dels comptes del grup parlamentari de Vox”. Assegura que totes les despeses del grup parlamentari han estat degudament presentades i auditades, i que “quan vam conèixer la denúncia de l'Oficina Antifrau, demanem que es revisessin novament aquestes despeses”. Reconèixer que llavors “es van detectar errors, xifrats en menys de 400 euros i ja tornats”.

Garriga conclou que el seu grup ha actuat sempre “amb absoluta transparència i naturalitat”, i llança una advertència: els serveis jurídics del partit ja estan treballant per interposar les querelles pertinents als que hagin calumniat Vox.

➡️ Política

Més notícies: