Pelea campal en el centro de Lérida POLÍTICA

El vídeo que mostra què s'ha convertit Catalunya: batalla campal al mig del carrer

Els veïns de Lleida lamenten que 'ja no es pot anar tranquil pel carrer'

Catalunya està vivint un procés imparable de degradació, inseguretat i incivisme que sembla no tenir fi. Grans ciutats com Barcelona, Badalona, Terrassa, Tarragona i Lleida pateixen especialment els problemes de delinqüència i de violència que fan la vida impossible als veïns. Lleida ha estat precisament l'escenari de l'última baralla campal que ha tornat a causar indignació a les xarxes socials.

El vídeo ha estat difós per La Veu de Lleida i mostra diversos individus llançant-se les cadires pel cap en un dels carrers principals del centre de la ciutat. En ple centre ia plena llum del dia, aquesta és la impunitat amb què actuen els delinqüents i els causants de l'incivisme a les ciutats catalanes. Una situació que ha despertat desenes de comentaris, criticant la situació que s'està vivint a Catalunya.

Segons La Veu de Lleida, la baralla s'ha saldat amb quatre detinguts i un ferit lleu. Tot va començar cap a les sis de la tarda, quan arran d'una discussió diverses persones es van embrancar en un aldarull a la terrassa d'un establiment. A més de llançar-se les cadires pel cap, també es van amenaçar amb armes blanques.

Indignació entre els catalans

Diversos dels protagonistes de la baralla van fugir amb cotxe i van ser perseguits per la policia fins que van ser detinguts. Estan acusats de presumptes delictes d'amenaces i tinença d'arma blanca. Encara que hi ha molts comentaris sobre el vídeo i entre ells s'escampa la sospita que els detinguts sortiran al carrer en qüestió d'hores per tornar a embolicar-lo.

“Els mateixos protagonistes de sempre”, diuen els comentaris a la publicació, “ens queda una Catalunya meravellosa”. Entre els comentaris hi ha molts veïns de Lleida que lamenten la degradació de la seguretat i la convivència a la ciutat. “El que està passant a Lleida és vergonyós, repugnant”, diu un veí, i un altre lamenta que “ja no es pot anar tranquil pel carrer”.

Lleida ciutat i la comarca de Lleida són una de les zones més sotmeses a la pressió migratòria a Catalunya. A més, Lleida compta amb un dels barris més perillosos de tot Espanya, la Mariola, on recentment van tenir lloc diversos apunyalaments. L'alcalde de la ciutat, el socialista Félix Larrosa, va prometre mà dura contra la delinqüència i un operatiu especial amb gran desplegament de policia a la zona .

A més, els delictes greus de lesions i baralla tumultuària han crescut un 3,6% respecte al primer trimestre de l'any passat. El 2023 se'n van registrar 863, mentre que en el mateix període aquest any s'han comès 894 delictes. Això vol dir 10 delictes d'aquest tipus al dia a Catalunya, cosa que augmenta la sensació d'inseguretat entre els veïns.

Degradació de la convivència a Catalunya

Catalunya fa temps que pateix un augment de la delinqüència i l'incivisme. Mostra d'això són els vídeos que diàriament pugen els catalans a les xarxes socials per denunciar robatoris, baralles i agressions a les ciutats. Hi ha barris presos literalment per la delinqüència on la policia ha perdut el control de la zona i els veïns, desesperats, acaben optant per marxar.

Muntatge de Joan Ignasi Elena i un Mosso d'Esquadra

La situació ha empitjorat els darrers anys, en part per les polítiques de seguretat del Govern de la Generalitat ostentat per ERC. El Departament d'Interior ha negat reiteradament el problema de la delinqüència i ho ha atribuït a fake news de l'extrema dreta. Tot i això, les dades del Ministeri de l'Interior confirmen l'augment exponencial de la delinqüència davant la passivitat de les autoritats catalanes incapaces de protegir els ciutadans que paguen els seus impostos.

➡️ Política

Més notícies: