'En la escuela no podemos castigar a los alumnos' POLÍTICA

Onada d'indignació pel vídeo que relata el que passa a les escoles a Catalunya

La docent Neus Rossell ha parlat sobre els càstigs a l'escola

Els darrers resultats PISA, que situaven els alumnes catalans per sota de la mitjana espanyola en càlcul i comprensió lectora, van revelar la gravetat de la situació del fracàs escolar a Catalunya. El Govern d'ERC va intentar fer balons fora. Però a la llarga s'ha demostrat que la situació desastrosa de l'educació a Catalunya és el resultat d'una política conscient sostinguda al llarg de molts anys i de diversos governs.

Els docents mateixos denuncien el sistema de permissivitat instal·lat a l'escola catalana que ha portat entre altres coses a la pèrdua d'autoritat. Així ho va explicar Neus Rossell, professional de la docència, al plató del Tot Es Mou de TV3. El vídeo ha circulat com la pólvora aquestes darreres hores, aixecant una onada d'indignació entre els que assenyalen les deficiències del sistema educatiu a Catalunya.

Indignació pel que passa a les escoles

Parlant sobre els càstigs a l'escola, la docent va explicar que “ja no es pot castigar” els alumnes, sinó que davant d'una mala conducta se'ls ha de fer una “proposta en positiu”. La presentadora pregunta si a un nen que enganxa un altre ja no se li pot dir a l'escola que “no s'enganxa”. Neus Rossell reitera que “has d'intentar dir-ho de manera positiva”.

A més, ha lamentat que moltes vegades s'ignori la formació dels professors i que les famílies qüestionin la seva autoritat. Les seues declaracions han tornat a obrir el debat sobre el plantejament del sistema educatiu a Catalunya. El vídeo penjat a la plataforma X ha suscitat més de cent comentaris, la gran majoria crítics amb la deriva bonista de l'esquerra que també s'ha colat a les escoles.

Captura de pantalla de Twitter

Molts incrèduls es pregunten si el que explica aquesta mestra és veritat o és una broma de mal gust. Són molts els que aposten per la mà dura a l'escola, perquè "els nens han d'aprendre què és el no i l'avorriment". Entre els comentaris es nota molta preocupació per les noves generacions que s'estan formant i consideren que forma part de la degradació general de la societat.

Captura de pantalla de Twitter

La Fundació Bofill, al focus

El fracàs escolar a Catalunya ha estat associat a la Fundació Bofill, un lobby educatiu que marca la línia ideològica de l'escola catalana i que a més funciona com a porta giratòria del Govern. La seva línia es basa en l'educació per projectes i competències, causa més gran del fracàs escolar a Catalunya, i la sobreprotecció de l'alumne com l'absència de càstigs i la prohibició de repetir curs.

Fa temps que els docents denuncian la connivència de les institucions catalanes amb aquest organisme. De moment, però, el Departament d'Educació de la Generalitat no ha fet més que augmentar el protagonisme de la Fundació Bofill a l'escola catalana.

➡️ Política

Més notícies: