Muntatge fotogràfic amb el palau de la Generalitat de fons i Pere Aragonès i Laura Vilagrà en primer pla
POLÍTICA

El Govern va adjudicar contractes milionaris de forma irregular just abans d'eleccions

La justícia anul·la dos contractes públics per valor de mig milió i més de 2,8 milions d'euros respectivament

La convocatòria d'eleccions anticipades va fer que a ERC li entressin les presses en l'adjudicació de càrrecs i concessions d'última hora. Segons avança El Confidencial, la justícia hauria suspès dos contractes públics per suposades irregularitats en el procés d'adjudicació per part del Govern de Pere Aragonès. Es tracta d'un nou revés per al Govern en funcions d'ERC, després dels mals resultats electorals i en plenes negociacions per la formació de govern a Catalunya.

Concessió de gairebé mig milió d'euros

Segons aquest mitjà, un tribunal ha suspès el contracte adjudicat el 4 d'abril, en període electoral, per a la gestió de continguts del canal de TikTok de la Generalitat. El contracte va ser adjudicat a l'empresa de l'independentista Guillem Carol, excàrrec d'Òmnium Cultural i proper a l'òrbita d'ERC. Constava de 471.972 euros en quatre anys, a raó de 157.324 per any, per a la creació de contingut a la xarxa social de la Generalitat per tal de captar el públic jove.

Pla mig curt de Pere Aragonès amb cara trista i de fons un cartell groc amb el logotip d'Esquerra Republicana

Però les irregularitats al contracte, que es va convocar i es va adjudicar en qüestió de setmanes, va motivar la denúncia d'una de les empreses concursants al tribunal de contractes públics. La justícia ha fallat a favor de l'empresa denunciant i ha assenyalat “valoracions incongruents” i “manca d'esforç argumental” sobre les propostes licitants. És per això que ordena l'anul·lació de l'adjudicació i de tot el procediment de licitació.

Aquest cas posa en evidència el Govern d'ERC, que durant la seva etapa al govern va ser acusat de repartir càrrecs i prebendes entre els seus familiars i familiars. La crisi de govern davant de la manca de pressupostos i la convocatòria d'eleccions va fer témer per la pèrdua dels ressorts que permetien aquest repartiment del poder. Per això les presses en l'adjudicació de concursos com aquest, encara que no ha estat l'únic.

Més disgustos per a ERC

La justícia també ha anul·lat el contracte de l'Institut Català de la Salut (ICS), que pertany a la Generalitat de Catalunya, per greus irregularitats en l'adjudicació. Es tracta d´un concurs per al subministrament de material de ventilació i respiració per valor de més de 2,8 milions d´euros. El termini expirava també a l'abril, en període electoral, motiu pel qual una de les empreses va denunciar la vulneració dels processos legals de licitació.

Aquesta empresa va denunciar el canvi de les condicions del concurs i els preus aleatoris de licitació, que ni tan sols s'ajustaven als preus de mercat. La justícia també ha donat la raó a l'empresa denunciant i ha obligat a revocar el contracte que ha quedat en suspensió com l'anterior. Cal recordar també que el Govern de Pere Aragonès ja es va veure immers en la polèmica per contractar una empresa condemnada per corrupció perquè organitzés els actes del Govern i de Presidència.

Pere Aragonès amb rostre molt seriós assegut a la cadira del Parlament de Catalunya

La informació revelada per El Confidencial esquitxa ERC, en plena crisi interna després dels mals resultats electorals del 12 de maig. El partit es troba a més en un debat al voltant de la renovació de la direcció, que haurà de decidir-se al proper congrés nacional del mes de novembre. Després de la dimissió de Pere Aragonès, totes les mirades se centren ara en el futur d'Oriol Junqueras, mentre el partit segueix fent aigües.

➡️ Política

Més notícies: