Primer pla de Tània Verge parlant amb un micròfon a la boca al Parlament de Catalunya
POLÍTICA

VÍDEO: Tània Verge parla d'immigració i acaba sent aplaudida per diputats de Vox

La consellera Verge parla que 'no hi caben' tots els immigrants a Catalunya i la bancada de Vox l'aplaudeix

En una intervenció parlamentària sobre immigració, la consellera ha donat la raó sense voler Vox. Els parlamentaris de la formació han ironitzat amb el tema.

I Tània Verge es va entendre amb Vox

Ja no cal dir que la seguretat i la immigració són els temes estrella del debat públic. Un cop establert, el que veurem en els pròxims mesos serà el reajustament ideològic de molts partits. Abans, les circumstàncies permetien que l'esquerra insistissin una vegada i una altra que les tesis de la dreta eren racistes, però ara ja no.

La seva tàctica argumental consistia a qualificar de racista, xenòfob o extremista qualsevol que parlés d'immigració. Sense donar marge al matís o a la clarificació. En aquest sentit, els partits de dreta han lliurat una batalla que, ara, comencen a guanyar.

I això és precisament el que s'ha viscut al Parlament amb la intervenció de la consellera Verge:

“És evident que no hi caben tots a Catalunya, però és que no són tots a Catalunya”. És aleshores quan els diputats de Vox comencen a aplaudir. La dreta ironitza així sobre la imatge irreal que se n'ha donat a l'hora de parlar d'immigració.

El canvi de rumb

Tot i que anecdòtica, aquesta situació expressa el que ara viu l'esquerra pel que fa a la immigració. El discurs conegut com a “bonista” cada vegada té menys marge. A Alemanya, per exemple, ja es veu: l'esquerra que ara triomfa és la que qüestiona la política migratòria actual.

A Espanya, en canvi, l'esquerra es manté en el bonisme i electoralment ho refia tot a ell. Més en particular, a Catalunya tots els partits d'esquerra a excepció del PSC es mantenen al vaixell del "volem acollir". I en el cas del PSC, encara cal veure com i de quina manera pretenen donar resposta a aquesta realitat.

Les dues eleccions que s'acosten serviran com a plebiscits: de facto, actuaran com una mena de referèndum sobre el tema immigració. Les europees del juny seran reveladores perquè, a més, són de circumscripció única per cada país. En el cas català, seran l'avenç del que veurem a les autonòmiques.

➡️ Política

Més notícies: