Muntatge amb la cara de Sílvia Orriols amb el cartell d'un acte multicultural a Ripoll
POLÍTICA

Sopar multicultural de dones al poble de Sílvia Orriols

Debat a les xarxes socials per un acte organitzat per l'Ajuntament de Ripoll

Sílvia Orriols s'ha convertit en una de les grans protagonistes en els dies posteriors a les eleccions municipals a Catalunya. La representant del partit identitari i independentista Aliança Catalana va arrasar a les eleccions de Ripoll, sent la força més votada amb més d'un 30% dels suports.

Mentre els ripollesos esperen si Sílvia Orriols és la nova alcaldessa (o hi ha un pacte entre tots els altres partits), aquest poble gironí torna a estar en el punt de mira mediàtic. El motiu ha estat un acte organitzat per l'Ajuntament i que ha generat un intens debat a les xarxes socials.

Aquest divendres, el consistori organitza un “sopar de dones” i per promocionar-lo, han preparat un cartell en molts idiomes, entre ells el català, el castellà, l'anglès o l'àrab. A més, també apareix un dibuix d'una dona que porta vel islàmic. Tenint en compte que una de les qüestions que van portar Sílvia Orriols a guanyar les eleccions es tractava d'immigració, era d'esperar que les reaccions a l'acte no triguessin a arribar.

El partit de Sílvia Orriols ha assegurat que “l'Ajuntament de Ripoll governat per Aliança Catalana no normalitzarà el vel islàmic amb diners públics ripollesos”. Un vel islàmic que anomenen “símbol de la submissió de les dones”. A més, també demanen que es freni la “propaganda proislamista”.

Mentre uns pregunten “quan se celebrarà el sopar d'homes ripollesos”, altres qüestionen si “puc venir si aquella nit m'identifico com a dona”. “Quin cartell. És insultant per a les dones i per al català”, és també un altre comentari que es pot llegir en el tuit publicat per l'Ajuntament de Ripoll.

Ara per ara, encara no se sap si Sílvia Orriols passarà a ser alcaldessa de Ripoll. La líder d'Aliança Catalana compta amb 6 regidors i ha aconseguit més del 30% dels vots. Però part de l'oposició ja està articulant la possibilitat de crear una majoria alternativa formada per ERC, PSC, Junts i la CUP.