Primer pla de Sílvia Orriols, líder d'Aliança Catalana
POLÍTICA

Sílvia Orriols, la nova enemiga de l'esquerra

El líder d'Aliança Catalana es converteix en l'objectiu de l'esquerra després d'arrasar a les eleccions municipals a Ripoll

Sílvia Orriols va ser un dels noms més destacats en les darreres eleccions municipals a Catalunya. La líder d'Aliança Catalana (AC) va arrasar pel seu municipi, Ripoll, on va aconseguir 6 regidors (abans només en tenia 1), sent clarament la força més votada en aquesta localitat gironina. I ho va fer amb un discurs independentista i clarament en contra de l'islamisme radical.

La candidata més votada a les eleccions de Ripoll va patir un cordó sanitari en el darrer mandat. Un cordó sanitari que ella mateixa es va encarregar de denunciar i que, vistos els resultats, va ser contraproduent pel que el van impulsar (Junts, ERC, PSC i CUP). Ara, Aliança Catalana té l'alcaldia de Ripoll a les seves mans. Només un pacte entre tots els altres partits impediria que Orriols es convertís en la pròxima alcaldessa del municipi.

Bona part de l'esquerra i molts mitjans de comunicació encara estan assimilant el fenomen de Sílvia Orriols. RAC1, Nació Digital o TV3 no entenen com un partit “independentista d'extrema dreta” ha estat capaç d'aconseguir aquest èxit. I molts d'ells ho han fet sense donar veu al líder d'Aliança Catalana. Qui ho ha fet és 8TV, que la va entrevistar, en rebent moltes crítiques per part de l'esquerra.

Primer pla de la candidata de Ripoll d'Aliança Catalana

Jordi Borràs, fotògraf expert en l'extrema dreta, va deixar clar en públic a 8TV que “no us molesteu a trucar-me per anar a 8TV, si us plau. No posaré els peus al plató d'un canal que blanquegi una seguidora de Salvini i que celebrava la victòria de Meloni. Colla d'irresponsables”. Després d'aquestes paraules, Borràs va haver de posar en privat les seves xarxes socials davant les crítiques rebudes pels seguidors d'Orriols.

Sergi Picazo, periodista relacionat amb els partits més d'esquerres, també va anunciar la victòria d'AC com una “terrible notícia a Ripoll”. I això sense tenir en compte les paraules del líder de la CUP al municipi. Tot i la clara victòria del partit identitari, Dani Vilaseca, s'ha preguntat “quina legitimitat té Aliança Catalana per formar govern”. I de pas demanava una unió de totes les altres forces polítiques a Ripoll per evitar que Orriols sigui alcaldessa.

L'esquerra catalana té un nou enemic. I es diu Sílvia Orriols.