Muntatge amb Irene Montero emocionada i Ione Belarra de fons
POLÍTICA

Situació límit a Podemos

El partit morat no aixeca cap des del passat 28-M

Podem deixa l'enfonsament del PSOE en una simple anècdota. La situació del partit de Ione Belarra i Irene Montero és molt delicada. Després de la patacada monumental de les passades eleccions municipals, la formació morada afronta els comicis del 23 de juliol amb la moral per terra i la incertesa per bandera.

Les dures negociacions amb Sumar han deixat Podemos en una mala situació. S'han vist obligats a assumir el veto a Irene Montero i a conformar-se amb les sobres que els ha deixat Yolanda Díaz. Es troben en una posició sense força i dintre del partit ja comencen a sorgir els dubtes sobre el futur del projecte.

Podem,os concretament el Consell Ciutadà Estatal, es reuneix aquest dissabte. Dirigents nacionals i regionals aniran a la cita quan només faltaran 48 hores per inscriure les llistes per als comicis. I en aquesta trobada regnarà la incertesa.

Primer pla de Ione Belarra de Podem amb un micròfon a la mà en un míting

El Confidencial assegura que diversos dirigents 'podemites' desconeixen els objectius d'aquesta reunió. De fet, aquest Consell Ciutadà Estatal es reunirà després de no fer-ho des del mes d'abril passat. Eren molts els que la reclamaven abans, sobretot després de la desfeta de les passades municipals.

Des de la darrera reunió, Podemos s'ha enfonsat a les municipals. També s'han vist minimitzats a l'acord amb Sumar. Fins i tot es desconeixen algunes persones que ocuparan els llocs cedits per Yolanda Díaz a la formació. De fet, diverses fonts asseguren que aquests llocs els ocuparan persones del nucli dur del partit, afins a Ione Belarra.

Silenci de la cúpula del partit

La patacada de Podem a les municipals i la posterior derrota en les negociacions amb Sumar també han tingut un altre efecte col·lateral. Des del 28 de maig passat, mana la llei del silenci a la cúpula del partit. Irene Montero no ha concedit cap entrevista ni ha fet cap declaració les últimes dues setmanes. Ione Belarra amb prou feines ha tingut un acte del seu ministeri, ha parlat en un vídeo penjat a les xarxes i ha enviat una carta als militants.

Aquest secretisme i silenci no fa més que accentuar els dubtes existents al projecte polític morat. Hi ha sectors de Podemos que fins i tot aposten per abandonar Sumar i Yolanda Díaz, però les enquestes vaticinen que l'escenari futur serà pitjor per al partit.

Tot aquest escenari evidencia que la formació d'Irene Montero i Ione Belarra encara està digerint els cops durs que ha rebut les últimes setmanes. Uns cops que deixen Podemos en una situació límit quan som a les portes d'unes eleccions generals.

➡️ Política

Més notícies: