Muntatge fotogràfic amb Pedro Sánchez en primer pla i el Titànic de fons enfonsant-se
POLÍTICA

Campi qui pugui al PSOE

Moviments indiscrets a les files socialistes de cara a les eleccions generals del 23 de juliol

Encara falta més d'un mes per a les eleccions generals, però Espanya ja està plena en plena precampanya. La convocatòria anticipada de Pedro Sánchez ha obligat tothom a moure fitxa. I al PSOE no és una excepció. De fet, a les files socialistes s'està vivint un “campi qui pugui”, sobretot perquè molts intueixen que tocarà estar a l'oposició els propers 4 anys.

El govern de Pedro Sánchez ha pres la decisió indiscreta de rellevar diversos membres de l'executiu. Es tracta d'uns moviments que tenen com a objectiu acomodar a les llistes electorals algunes de les persones més afins a l'actual president. En total hi ha hagut 10 relleus, i 8 corresponen a les files socialistes.

L'escenari que el PSOE deixi de governar és més que plausible. Almenys, les enquestes deixen poc marge per a l'optimisme a les casa dels socialistes. Així doncs, toca moure's per assegurar-se un bon futur per a la propera legislatura.

Un exemple clar ha estat el cessament del director adjunt del Gabinet de la Presidència del Gobierno, Antonio Hernando. El madrileny serà el cap de llista del PSOE per Almeria. Un altre exemple és Paco Salazar, director general de Planificació Política, que serà el número 4 per Sevilla.

Foto d'equip del PSOE de Ciudad Real amb Emiliano García Page i Pedro Sánchez

Una de les mans dretes de Pedro Sánchez, el seu cap de Gabinet Óscar López, també ha estat cessat per anar com a número 7 a les llistes de Madrid. I José Ramón Gómez Besteiro, delegat del Gobierno a Galícia, ha deixat d'ocupar el seu càrrec després de 3 mesos per poder encapçalar la llista per Lugo.

El llistat de cessaments per afrontar les eleccions del 23 de juliol no s'acaba aquí. Les delegades del Gobierno a Aragó i Múrcia, Rosa Serrano i Caridad Rives, seran les número 1 i 2 a Osca i Múrcia respectivament. Per la seva banda, José Manuel Franco deixarà el seu lloc al Consejo Superior de Deportes per ser cap de llista al Senat. I Mercedes González dirà adéu com a directora de la Guàrdia Civil després de dos mesos al càrrec per ser la número 10 a Madrid.

Aquests són només alguns noms de gent propera a Pedro Sánchez que està buscant caure dreta per a la propera legislatura. Alguns ja es temen el pitjor i volen assegurar-se un lloc en alguna cambra en cas de derrota socialista.

➡️ Política

Més notícies: