Imatge del cartell electoral d'Aliança Catalana, amb la foto de la candidata Sílvia Orriols
POLÍTICA

Nació Digital pregunta qui ha de governar a Ripoll i li surt malament la jugada

Ni els mitjans ni els partits entenen què passa

Els mitjans no saben què fer amb la nova alcaldessa de Ripoll , Sílvia Orriols . De fet, no saben què fer amb la realitat. Concretament, amb la realitat que la gent vota allò que vol.

En aquest sentit, el diari Nació Digital pressuposava que la gent pensava el mateix que ells: que l'extrema dreta és, en resum, l'apocalipsi. Per això, van organitzar una enquesta a la seva pàgina web preguntant qui havia de governar a Ripoll. Sembla que el resultat no ha estat el que esperaven.

Imatge del senyal de trànsit d'entrada a Ripoll

Quin ha estat el resultat?

Amb gairebé 3.500 vots, el 81% dels enquestats volien que governés Sílvia Orriols. Només un 13% demanava un pacte de tots contra l'Aliança Catalana, mentre que un 8% optava per un govern de Junts amb el suport de les esquerres.

Però el cas de Nació Digital no és únic: el cordó sanitari estava molt estès entre els mitjans catalans . Diumenge passat, per exemple, el telenotícies de TV3 va anar a Ripoll i no traieu; ni a un votant d'Aliança Catalana tot i ser la llista més votada.

Con casi 3.500 votos, el 81% de los encuestados querían que gobernara Sílvia Orriols. Solo un 13% pedía un pacto de todos contr aAliança Catalana, mientras que un 8% optaba por un gobierno de Junts con el apoyo de las izquierdas.

Però es coneix que aquest cordó era molt llarg i que arribava als partits tradicionals. És més, de tant cordó s'ha embolicat per res. Laura Borràs va crear una gran polèmica a Junts i el front d'ERC, PSC i CUP no ha evitat el govern d'Aliança Catalana.

Sigui com sigui, això de Ripoll mostra que ni els partits ni els mitjans han bregat amb les preocupacions reals dels ciutadans. Potser aquest és el resultat de jutjar els fenòmens en lloc d'entendre'n les causes. És a dir, que tot pel poble, però sense el poble.