Primer pla de Salvador Illa en un míting del PSC
POLÍTICA

Salvador Illa s'apunta a la campanya de la por contra Vox

El secretari general del PSC demana evitar 'un retrocés'

El 7 de juliol comença oficialment la campanya electoral per a les generals del 23-J. Però els partits ja fa dies que mostren les seves estratègies de cara a les eleccions que decidiran el proper govern a Espanya. La de l'esquerra és clara, i passa per agitar la por contra la dreta i, especialment, contra Vox.

Salvador Illa, s'ha convertit en el gran aliat de Pedro Sánchez a la carrera electoral. Abandonat pels barons socialistes, el president en funcions es recolza en el PSC i els seus grans resultats a les municipals del maig. Des de Catalunya, Illa s'ha sumat aquest dimarts a la campanya de la por contra Vox.

Defensa els indults

En clau catalana, el secretari general del PSC ha alertat que un govern PP-Vox seria “una fàbrica d'independentistes”. Per a Illa, suposaria “un retrocés” en els èxits aconseguits pel diàleg del PSOE amb els secessionistes. Per això ha fet una crida a consolidar “tot el que s'ha aconseguit”.

Jaume Collboni amb Salvador Illa en un acte de campanya electoral

Els indults als polítics catalans i la supressió del delicte de sedició poden perjudicar la candidatura de Sánchez. Illa ha sortit en defensa seva, elogiant la política de diàleg amb les institucions catalanes. Per ell, els indults són “una decisió audaç i valenta, impulsada només per l'interès general d'Espanya”.

De fet, segons la seva opinió, Sánchez “ha fet el servei més gran a Espanya” i el clima polític a Catalunya “està molt millor”. Per això ha advertit que Vox al govern suposaria un retrocés en aquest sentit. I ha demanat concentrar el vot en l'opció "útil" que representa el PSOE.

Salvador Illa demana el vot útil

Pel líder dels socialistes catalans, les eleccions estaran molt ajustades entre Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo. Ha demanat la concentració del “vot progressista” a la candidatura socialista. I s'ha mostrat convençut de la capacitat del president en funcions per revertir les enquestes.

Primer pla del líder de Vox Santiago Abascal amb el candidat de Barcelona Gonzalo De Oro-Pulido

Vox està centrant el debat preelectoral, sobretot per la utilització dels partits d'esquerra per prendre vots al PP. El pacte entre els populars i el partit d'Abascal a València ha suscitat una allau de crítiques. I Feijóo intenta que l'ombra de Vox no enteli la seva campanya electoral.

➡️ Política

Més notícies: