Primer pla de Yolanda Díaz somrient i aplaudint
POLÍTICA

Yolanda Díaz vol acabar de treballar a les sis 'per gaudir de la vida'

La candidata de Sumar reivindica 'més temps per avorrir-se'

Yolanda Díaz segueix posant damunt la taula diversos plantejaments que el seu partit, Sumar, inclourà al seu programa electoral. L'encara ministra de Treball ha fet una proposta trencadora per a una “compactació” del temps de treball. Això vol dir que el seu partit proposarà escurçar l'hora que s'acaba de treballar, fins a les 6 de la tarda com a màxim.

La líder de Sumar reivindica tenir més “temps per viure, per pensar, per avorrir-se i fer allò que ens agradi”. La vicepresidenta segona del govern espanyol ha presentat aquesta idea, que s'emmarca a la 'Llei d'usos del temps' que el seu partit inclou al programa. En aquest sentit, la idea d'avançar l'hora en què s'acaba de treballar va acompanyada d'altres mesures. L'objectiu, segons Díaz, és poder “gaudir de la vida”.

A més de treballar màxim fins a les 6 de la tarda, Sumar aposta per reduir les interrupcions de les jornades amb horari partit. La llista de mesures també inclou convertir en il·legal el fet de treballar més de 5 nits consecutives, canviar els horaris comercials (que tanquin abans) o avançar el prime time televisiu.

Treballar 4 dies a la setmana com a objectiu final de Yolanda Díaz

La 'Llei d'usos del temps' també contempla una mesura estrella. I és que aquest plantejament té com un dels principals objectius que la jornada laboral a Espanya sigui de 4 dies. En aquest sentit, el full de ruta de Yolanda Díaz és baixar fins a les 37,5 hores setmanals el 2026 i fins a les 32 hores setmanals el 2032. Actualment, la jornada laboral a Espanya és de 40 hores setmanals.

Així doncs, la idea de Sumar és la següent. I és que, en cas de mantenir les 8 hores diàries, la jornada laboral podria passar a ser de 4 dies setmanals. Es tracta d'una mesura que ja va exposar Íñigo Errejón, de Más Madrid, fa més d'un any.

Més enllà d'aquestes idees, la vicepresidenta segona del Gobierno també s'ha referit als treballadors autònoms. Per a Díaz, aquests haurien de tenir “els mateixos drets i la mateixa protecció” que tenen la resta de treballadors assalariats a Espanya.

➡️ Política

Més notícies: