fotomuntatge amb una captura de pantalla de l'estudi de ràdio de Carlos Alsina amb Pedro Sánchez amb cara de sorpresa i preocupació
POLÍTICA

Carlos Alsina a Pedro Sánchez: 'Per què ens ha mentit tant, president?'

Batalla dialèctica als micròfons d'Onda Cero

No hi ha dubte de que Pedro Sánchez està contra les cordes. La convocatòria d'eleccions anticipades, l'auge de la dreta i la rebel·lió dels barons socialistes el deixen en una situació molt delicada de cara al 23-J. Conscient que perdre la Moncloa podria precipitar el seu final polític, el president del Govern en funcions s'ha llançat a per totes amb l'esperança de concentrar el vot útil i revertir les enquestes.

Pedro Sánchez visitava aquest matí els estudis d'Onda Cero, i el que s'ha trobat no ajuda per descomptat a reconstruir la seva imatge. El periodista Carlos Alsina, conductor de Más de Uno, no ha pogut ser més directe: “Per què ens ha mentit tant, president?”.

Alsina versus Sánchez

Pedro Sánchez, que s'ha presentat com algú que ha intentat sempre complir amb la seva paraula, ha demanat al presentador que enumerés les suposades mentides. “Comenco”, l'ha desafiat. “Tinc una llista llarga”, li ha respost Carlos Alsina.

La primera: “Va prometre que si arribava al Govern promouria una reforma legal perquè el Govern no pogués triar magistrats del Tribunal Constitucional, i hi ha assegut al seu ministre de Justícia”.

Més: “Va prometre combatre la colonització de les institucions per part dels partits, i ha fet fiscal de l'Estat a la seva ministra de Justícia”.

Primer pla de Pedro Sánchez en un míting del PSOE amb la mà aixecada

I prossegueix: “Va dir que un polític no pot indultar altres polítics, i ha indultat a tots els que ha pogut”.

“Vol que segueixi?”, li ha preguntat Carlos Alsina a Pedro Sánchez. Aquest ha admès que ha tingut "canvis de posició política en alguns assumptes dʻEstat, com pugui ser el tema català". Però ho ha justificat dient que “he hagut de prendre decisions polítiques molt difícils i arriscades”.

Pedro Sánchez sobre Catalunya

Pedro Sánchez s'ha mostrat convençut de que molta gent no el votarà “pels indults que he fet als polítics independentistes”. “Però crec honestament que la política està per resoldre problemes, aportar solucions, i no deixar-se endur per les venjances de les nostres pròpies passions”, ha afegit el president en funcions.

A més, ha recordat que "Catalunya avui no és una de les principals preocupacions dels ciutadans, i sí que ho era fa cinc anys quan vaig tenir l'honor d'esdevenir president del Govern".

➡️ Política

Més notícies: