Pla mitjà de Gabriel Rufián caminant cap al Congrés amb cara de pocs amics
POLÍTICA

Rufián, escridassat a les portes del Congrés

Crits de 'ves-te'n al teu poble' al diputat d'ERC

Gabriel Rufián no està passant precisament la seva millor etapa com a polític. El diputat d'Esquerra va encadenar dues patacades electorals a les passades municipals i generals. El 28 de maig no va poder evitar la majoria absoluta de Núria Parlón a Santa Coloma. I un mes després, el 23 de juliol, la candidatura que liderava va perdre 400.000 vots respecte al 2019.

Però el mal moment de Rufián no havia fet més que començar. Els desastrosos resultats aconseguits en aquesta doble cita electoral han fet trontollar la seva posició dins d'ERC. De fet, la cúpula del partit el va apartar, tenint un paper residual de les negociacions al Congrés dels Diputats. A més, més veus dins d'Esquerra ho assenyalen com a responsable dels recents fracassos a les urnes.

Però si no n'hi hagués prou, ara Gabriel Rufián ha hagut d'aguantar com l'esbroncaven a les portes del Congrés. Diverses persones congregades davant de la Cambra Baixa li van dedicar crits de “fora, fora” o “ves-te'n al teu poble”. El diputat d'ERC no va tenir cap més remei que superar el glop amb cara de circumstàncies.

Inscriu-te al butlletí d'E-NotíciesLes NOTÍCIES DE VERITAT
Inscriu-t'hi

Rufián afronta la seva segona legislatura al Congrés dels Diputats com a representant d'Esquerra. Aquesta vegada ho farà acompanyat de sis companys de partit més, després que ERC perdés sis escons a les eleccions del 23 de juliol. A l'última legislatura, els processistes republicans tenien 13 diputats i, segons el portal Newtral , Gabriel Rufián cobrava gairebé 130.000 euros bruts anuals.

➡️ Política

Més notícies: