Primer pla de Gabriel Rufián amb cara d'enfadat
POLÍTICA

ERC aparta a Gabriel Rufián

L'assenyalen com a responsable de l'ocàs d'Esquerra

Gabriel Rufián ja no pinta res a ERC. El líder del partit del Congrés porta des del 23-J desaparegut, i el partit ha fet pujar Teresa Jordà i Francesc-Marc Àlvaro com a nous valors. La reunió entre Carles Puigdemont i Yolanda Díaz a Brussel·les ha acabat per enfonsar el dirigent republicà.

Amb el seu viatge a Brussel·les, Yolanda Díaz ha posat tots els focus sobre Carles Puigdemont, en qui recau ara tot el protagonisme. Esquerra ha quedat desplaçada i condemna Gabriel Rufián a la irrellevància política. El futur del govern de Pedro Sánchez passa ara per unes noves coordenades.

El partit d'Oriol Junqueras ha fet molts esforços per competir amb Junts pel pedigrí independentista. Però tot ha estat en va, i Puigdemont torna a controlar el relat. A les files republicanes entenen que la renovació és urgent, i aquesta passa abans que res pel sacrifici de Gabriel Rufián.

El malson de Gabriel Rufián

Gabriel Rufián fa temps que està assenyalat pels successius fracassos electorals del seu partit. La seva pràctica desaparició de les xarxes socials ja va mostrar els símptomes d'un relleu progressiu del seu lideratge. Aquest dilluns va assistir al seu pitjor malson, la reunió al més alt nivell dels seus dos arxienemics per la investidura.

El número u d'ERC al Congrés Gabriel Rufián, durant un míting per a les eleccions del 23J a la plaça Comercial, el 17 de juliol del 223, a Barcelona

Una és Yolanda Díaz, la líder de Sumar contra qui Gabriel Rufián ha carregat diverses vegades amb duresa. El republicà s'hi va enfrontar per la purga d'Irene Montero. Ara la vicepresidenta cedeix tot el protagonisme Junts, cosa que pot ser llegida també com una venjança contra Rufián.

Els mals resultats i la humiliació a ERC en les negociacions per la investidura deixen Gabriel Rufián en mal lloc. Això augmenta la pressió sobre Junqueras perquè prengui una decisió dràstica amb ell. La primera ha estat enviar Teresa Jordà i Francesc-Marc Àlvaro com a emissaris en les negociacions.

Fracàs negociador

L'auge de Puigdemont deixa al descobert el que per a molts és el fracàs d'ERC en les negociacions a Madrid. Rufián es va esforçar en campanya per destacar els èxits d'Esquerra als avenços socials i nacionals de l'última legislatura. Però això ha quedat en un segon pla en el context actual.

Primer pla de Gabriel Rufián amb cara d'enfadat

Sectors de l'independentisme veuen ara els indults com a engrunes i ridiculitzen Gabriel Rufián com a portaveu de Podem. No és estrany que a la cúpula d'Esquerra ja hagin començat a moure-li la cadira. Són conscients que ara necessiten nous lideratges.

➡️ Política

Més notícies: