Primer pla de Gabriel Rufián, polític d'Esquerra Republicana, amb la mirada perduda al Congrés dels Diputats
POLÍTICA

Rufián no tarda ni 10 minuts a criticar Anna Navarro, la núm. 2 de Puigdemont

Comparteix un missatge en xarxes socials en què es fa referència a la trajectòria professional de Navarro a Silicon Valley

El portaveu d'ERC i tuiter major del partit dispara contra Junts. Gabriel Rufián ha compartit un missatge al seu perfil de X en què es critica el nou fitxatge estrella de Carles Puigdemont. Al cap i a la fi, Rufián forma part d'un partit que està en plena competència electoral amb Junts.

El fitxatge d'Anna Navarro

Un dels problemes amb què s'estava trobat Carles Puigdemont era fitxar independents de prestigi. Era una de les necessitats la seva estratègia personalista, centrada en la seva figura fins al límit de posar el nom al partit. Amb el fitxatge de Navarro - que anirà de número dos - aconsegueix desestressar una mica les llistes de tanta figura política i de partit.

Anna Navarro és una directiva empresarial de gran èxit en l'àmbit tecnològic i amb experiència a Silicon Valley, el bressol tecnològic del món. El 2020, per exemple, va ser considerada la dona més influent del món de la tecnologia. Entre altres, ha tingut polèmiques amb Elon Musk o amb Donald Trump.

A més d'aquest elevat perfil professional, Navarro té l'avantatge per a Junts de ser una ferma nacionalista. Les seves xarxes socials són plenes de missatges de suport a Junts, a l'expresident i a la causa independentista. Recentment, per exemple, va criticar que al Tsunami Democràtic se'l pot considerar com a terrorisme.

La comunicació indirecta de Rufián

D'un temps ençà, Gabriel Rufián es comunica a través de retuits de missatges. Una ullada al seu perfil a X mostra que, per norma general, es dedica a recomanar missatges d'altres persones per, això sí, referir-se de manera indirecta a l'actualitat. Amb Anna Navarro no n'ha estat una excepció.

El portaveu d'ERC ha compartit el missatge de Blanca Llum Vidal – escriptora, filòloga i treballadora social, segons el seu perfil de X – criticant el fitxatge de Navarro. Alhora, el missatge de Llum Vidal és una cita de David Fernàndez, exdiputat de la CUP i referent de l'esquerra catalana:

Captura d'un tuit de Blanca Llum Vidal sobre Anna Navarro retuitejat per Gabriel Rufián

Donant-se resposta a si mateixa, Llum Vidal afegia que “Com que no comencem a aportar mirades del món amb límits, fliparem. La Terra té límits físics i materials que el capitalisme pretén esborrar”.

➡️ Política

Més notícies: