Bacha Changue al Parlament parlant sobre els abusos a menors

POLÍTICA

Una exdiputada de la CUP: 'No necessitem policia'

Basha Changue diu que allò que necessiten els barris no és seguretat ciutadana sinó 'protecció comunitària'

L'esquerra, aquesta amalgama de clixés que es repeteixen fins a la sacietat al marge de qualsevol contacte amb la realitat. La CUP representa com a pocs la fidelitat a aquests principis i és normal que els seus dirigents es dediquin a reproduir aquests clixés. Com l'exdiputada Basha Changue, abonada sempre a les sortides de test i les declaracions polèmiques i altisonants.

Ahir es va convocar a Barcelona una concentració “contra la violència policial i el racisme institucional” arran dels esdeveniments de Lavapiés. Recordem que el vídeo d'una actuació policial contra dues persones de color es va viralitzar ràpidament provocant la indignació de l'esquerra i una sèrie de concentracions. També a Barcelona, on Basha Changue va portar la veu cantant.

L'exdiputada de la CUP va culminar el discurs assegurant que “no necessitem seguretat ciutadana, policia, sinó protecció comunitària”. Els anticapitalistes consideren que no cal més policia malgrat l'increment de la inseguretat, com certifiquen totes les dades oficials. No és estrany que la publicació a les xarxes socials hagi provocat tota mena de crítiques.

Un 50% més de denúncies per agressió sexual

“Arrasareu a les eleccions”, comenten de manera jocosa, i n'hi ha molts que es pregunten què significa la protecció comunitària. La mateixa exdiputada ho va explicar durant el seu discurs encara que d'una manera una mica ambigua: “És clar que ens hem d'ajuntar avui, però també demà, i passat, i no només posar el cos, sinó les mans, i ho farem nosaltres, no un Estat que ens vol esborrar”.

La CUP va demanar menys policia el mateix dia que es va conèixer que les denúncies per agressió sexual a Barcelona han augmentat un 50% més que el 2023. Segons els experts, a molts llocs s'està creant una sensació d'impunitat que convida els delinqüents a actuar . El model de seguretat està en debat, però sens dubte l'eliminació de la policia i la protecció comunitària que demanen els cupaires no sembla la solució més intel·ligent.

Abús policial o mesures defensives?

Mentre segueix cuejant la polèmica per l'actuació dels agents de la Policia Nacional a Lavapiés. El sindicat policial defensa que els agents van utilitzar la força per protegir-se de les lesions dels dos homes, que els estaven agredint. Veïns de Lavapiés denuncien abusos diaris de la policia contra els immigrants i acusen la policia de racista.

➡️ Política

Més notícies: