Primer pla d'Anna Navarro somrient i de fons una llibreria
POLÍTICA

Qui és Anna Navarro: la número 2 de Puigdemont que es va canviar el cognom

El candidat de Junts anuncia la que serà la seva número 2 a les llistes per a les eleccions del 12 de maig


Anna Navarro serà la número 2 de les llistes de Junts a les eleccions del 12 de maig al Parlament. Ella mateixa ho ha anunciat aquest dimarts al matí. D'aquesta manera, aquesta empresària esdevindrà de facto la cara visible de la campanya electoral a Catalunya. I és que, recordem, Carles Puigdemont no podrà fer campanya a terres catalanes, ja que segueix fugat de la justícia espanyola.

El fitxatge estrella de Junts per a aquestes eleccions té el que seria un currículum laboral impecable, d'aquells que no abunden en la política actual, plena de militants de partit amb poca o cap experiència a l'empresa privada. En aquest sentit, Puigdemont s'hi apunta un gol. Nascuda a Olot el 1968, Anna Navarro es va formar a la Universitat de Barcelona i a Berlín. I al seu currículum laboral llueix haver treballat per a British Airways i a Silicon Valley.

Anna Navarro ha fundat una empresa de traduccions i ha treballat en llocs destacats de diverses empreses destacades del sector. De fet, el 2020 va ser considerada la dona més influent en el món de la tecnologia. I el 2021 va rebre la Creu de Sant Jordi.

L'altra cara d'Anna Navarro

Més enllà del currículum extens del nou fitxatge de Puigdemont, Anna Navarro també té una altra cara que, potser, els principals mitjans no destacaran tant. Per exemple, la número de 2 de Junts per a les eleccions del 12 de maig es va canviar el cognom. Anna Navarro Descals, que fa mitja vida que viu lluny de Catalunya, és coneguda professionalment com a Anna N Schlegel, el cognom del seu marit.

Passejant per la cronologia de les seves xarxes socials destaquen un parell de coses. Una, que ja fa un temps que defensa Carles Puigdemont i Junts per Catalunya. Per exemple, rebutjant que el cas Tsunami pel qual està imputat l'expresident es pugui considerar terrorisme, tal com ho planteja ara el jutge. Per cert, en aquest mateix missatge, Navarro comet una falta d'ortografia en escriure la paraula 'atemptat' en català (escriu 'atentat'). També va ser una ferma defensora del referèndum il·legal del 2017.

En una entrevista concedida l'any passat a la desapareguda 8TV, Anna Navarro ja parlava sobre la possible viabilitat d'una Catalunya independent. A més, en aquesta entrevista no va dubtar a criticar Elon Musk, un dels empresaris de més èxit als Estats Units. "He estat amb ell. No comparteixo el seu estil de lideratge". I quan va ser preguntada sobre les decisions de Musk a Twitter, va considerar que ho feia "molt malament".

Polèmica amb Donald Trump

Gairebé sense voler-ho, Anna Navarro es va veure envoltada d'una polèmica amb Donald Trump. Quan l'expresident dels Estats Units va ser investit, Anna Navarro va publicar un llibre defensant la globalització dels mercats. Això, és clar, va coincidir amb Trump anunciat el tancament de fronteres. I aquesta coincidència va provocar que el seu llibre tingués molta repercussió, sent criticat per una part del partit republicà.

➡️ Política

Més notícies: